hur prep bilen för en snabb försäljning

hur prep bilen för en snabb försäljning

Om du säljer din bil som individ , kan du få ett högre pris än om du handlar den på en bilfirma . När du gör ett inbyte du säljer din bil partihandel . Dessutom är du säljer den till någon som har mycket mer erfarenhet än du gör i att köpa och sälja bilar .

När du säljer din bil till en privatperson , säljer du din bil detaljhandeln och är sannolikt att få ett högre pris . Eftersom du förmodligen oerfaren på att sälja bilar , här är några tips jag lärt mig under åren .

Du behöver :
En pålitlig mekaniker
. .
Bättringsfärg som matchar fabriken specifikationer .
.
Vattenslang , hink , svampar , tvål och handduk .
.
Bilvax och putsning dukar .
.


1 .
Se till att din bil går bra . Jag påstår inte att du gör större motor eller växellåda arbete , eftersom det inte kommer att löna sig för dig . Jag föreslår dock att du ser till att mindre mekaniska reparationer görs . Detta kommer att göra din bil enklare att sälja och kommer att hålla köparen nöjd .
2 .
Ge din bil det bästa rengöring att det någonsin har sett . Du kan få detta gjort professionellt på en bil detalj butik , men du kanske måste betala så mycket som $ 200-$ 300 för jobbet . Detta är pengar ur fickan när du säljer bilen . Håll dina pengar och vidta följande åtgärder .
3 .
Börja med insidan av bilen . Tvätta fönstren på insidan , med hjälp av Windex eller andra rengöringsmedel glas . Torka av fönstren med en mjuk , luddfri trasa istället för hushållspapper .
4 .
Även i bilen , rengör alla vinyl och läder med god kvalitet rengöringsmedel framtaget för de specifika ändamål . Du bör göra detta två gånger : första gången får grime av, och andra gången gör ytorna glans
5
Rengör alla sprickor på insidan av bilen med en tvål cleanser . , tandpetare och Q -Tips . Detta är ett viktigt steg. Nästan ingen säljer en bil går till besväret att göra detta , så din bil Se till att stå ut .
6 .
Dammsug mattor , fram, bak och i bagageutrymmet . Om mattorna ser inte bra efter dammsugning , schampo dem precis som du skulle mattorna i ditt hus eller lägenhet .
7 .
Om mattorna har hål i dem , och de ofta kommer strax söder om gasen , köpa floormats för att täcka upp hålen . Du kan få en bra uppsättning för ungefär $ 25. 00 på Walmart , Target , AutoZone etc.
8 .
Ångtvätta din motor och landställ . Se till att smuts , dynga och smuts är borta från hjulhusen , brandväggar och underdelen . Denna process kommer också att göra din motor ser mycket bättre .
9 .
Kontrollera dina hjul glans och dina däck har " polerad . " Snygg hjul och däck är en bil vilka nya skor är till en person . De bidrar till att göra ett förstklassigt intryck-. eller inte
10
Ta bort alla bugg stänk från bilen . Detta är särskilt viktigt om du säljer din bil på sommaren . Få en av dessa små behållare med bugg och tjära remover . Sätt en liten muskel i skrubbade bort resterna av dessa små critters .
11 .
Om du har repor eller skråmor på din bil bör du göra lite bättringsmålning . Du kan köpa små flaskor med fabrik-spec matchande färg från din nya bil återförsäljare. Beloppen är små-ett eller två gram-men du behöver inte mycket för att täcka några repor . Generellt betalar man inte att få en professionell lack bara för att sälja din bil .
12 .
näst sista steget är att tvätta bilen . Jag pratar inte om att köra bilen genom en Cheapy biltvätt . Nej , jag menar att du ska få ut slangen , hink , svamp , tvål och handduk , sedan noggrant tvätta bilen . Se till att all smuts försvinner från dörren sylt , bål säl , och huva område .
13 .
Det sista steget är att vaxa bilen för hand . Detta är gamla skolan , men det fungerar . Hitta en skuggig plats på en dag som inte är alltför varmt . Gnid in vaxet på bilen med en cirkelrörelse . Täcker cirka 1 till 2 kvadratmeter i taget . Efter den polska har inrättat ett par minuter , polera vax tills den delen av bilen glimmar . Upprepa processen tills hela bilen lyser som gjorde den dag den rullade på det löpande bandet .

tips och varningar


 • inte spendera en massa pengar prepping du bilen för vidareförsäljning.
 • Tänk på att utseende räknas till köparen .
 • När du köper en ny bil , behandla det här bra hela tiden .


 • Relaterade artiklar


  åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
  hur prep bilen för en snabb försäljning
  hur man kan spara bränsle för bilen
  Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?
  hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
  hur vinsten från bilens förlängd garanti
  hur man kan öka bilens andrahandsvärde
  hur man förbereder bilen för maximal handel värde
  Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
  Hur bilen förhandlingar arbete?