Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?

Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?

Det finns ingen magisk siffra att din bil kommer att vara värd efter en olycka . Det är naturligtvis varierande beroende på ålder , märke och modell på din bil, hur allvarlig olyckan var och vilken typ av form bilen var i innan olyckan inträffade. Du måste också känna till detaljerna i din försäkring , om du har en . Plus, om olyckan var inte ditt fel och du inte bor i ett område med " inget fel " försäkring , behöver du information om försäkringar från den andra parten

Du behöver : .
CarInsurance paperworkPricing bok eller Internet anslutning .


1 .
Har din bil bedömas . De flesta gånger kommer försäkringsbolaget skicka ut en värderingsman att titta på bilen och ta lite bilder på de skador som snart efter att du rapportera olyckan . Sedan inom några dagar, kommer du att få en uppskattning av hur mycket det kostar att ha det fastställt. En rudimentär sätt att beräkna bilens värde är att subtrahera detta nummer från bilens värde före olyckan . ( Inte säker ? Titta i Kelley Blue Book . Se steg 2 . ) Det finns två förbehåll, dock. Först av allt , om du fortfarande har en panträtt i bilen , kommer du troligen att krävas för att få det fast även om du inte vill . För det andra kan ditt försäkringsbolag försäkrar bilen att vara en " total förlust " om dess värde bedöms vara lägre än den kostnad som krävs för att åtgärda det . Om detta är fallet kommer bolaget att ge dig en check . Summan som erbjuds är vad den anser din bil är värd .
2 .
Kontrollera Kelley Blue Book . Detta är ett annat bra sätt att ta reda på det belopp som du kanske kan sälja din bil efter din olycka . Du kan läsa själva pappersbok eller gå till webbplatsen . ( Det finns också liknande platser, såsom NADA guider , du kan använda . ) När du tittar upp bilens märke, modell och år har du då möjlighet att välja bilens skick . Använd ditt bättre av om bilen har mindre eller större skador . Det bör inte vara alltför svårt att avgöra . I princip alla bilar som inte är körbar eller har mer än ett par timmar av karosseri och lackering som behövs för att fixa den faller i stora kategorin .
3 .
Ta bilen till en begagnad bil återförsäljare, som CarMax , och se vilken typ av erbjudande du får. Oavsett vilket nummer du bestämma värdet på din bil , det är bara värd så mycket som någon är villig att betala för det . Om din bil är sällsynta eller historiska , kanske du kan för att samla ett bra pris på det-även om det bara är bra för reservdelar . Å andra sidan , om din bil har brand-eller vattenskada från olyckan , kan du ha svårt att ens ge bort det , eftersom detta kan leda till allvarlig mekaniska problem på vägen.

tips och varningar


 • Om din bil är totalt och du känner hur mycket du har blivit erbjuden är för låg kan du försöka att öka den genom att presentera dina försäkringsbolag med kvitton som visar förbättringar du har gjort . Du kan också köpa bilen tillbaka på vad som anses det " restvärdet " i stället för att låta företaget behålla den .
 • Om du försöker sälja din bil, ljuger inte om att det var i en olycka . Med förekomsten av CarFax rapporter och andra liknande tjänster, är det bara en tidsfråga innan det kommer tillbaka för att hemsöka dig . Dessutom kommer många mekaniker att kunna berätta omedelbart .


 • Relaterade artiklar


  hur man kan spara bränsle för bilen
  hur man handlar i bilen med negativt eget kapital
  åtgärder för att öka bilens andrahandsvärde
  Hur man säljer bilen snabbt själv för en vinst
  hur du kan maximera bilens andrahandsvärde
  Hur mycket är bilen värd efter en olycka ?
  om bilen inbyte
  hur man får bilen bedömningar online
  Hur bilen förhandlingar arbete?
  hur man hittar klassiska bilen blå bokförda värden