hur man läser en däcksidan

hur man läser en däcksidan

Har du undrat vad alla de där sakerna på sidan av ett däck menar? Läs den här artikeln och ta reda på. Jämför sedan dina däck till den nya informationen. Se om dina däck är riktigt säker

Du behöver:.
Rag
Ficklampa


1
Upptäck storlek: till exempel 245/40R18 sätt-
siffrorna före snedstrecket angivna avståndet i millimeter över den bredaste punkten. . däcket-kallade genomskärningsbredd (245 m eller 9,65 inches, i detta fall)-när den är monterad på ett hjul av angiven bredd. Ofta anges före detta antal är bokstäver som löst beteckna en sorts plikt för vilka däckets var utformad: "P" står för "p-metriska", som vanligtvis används på personbilar, "LI" indikerar lätt lastbil tull och "T" är en tillfällig outnyttjad
2
efter snedstrecket:. . Denna två-siffriga nummer är proportionerna, eller profil av däcksidan. Detta däck är sidovägg höjd är 40 procent av däckets bredd som motsvarar 98mm eller 3,86 inches. Ju lägre siffra desto kortare däcksidan. Ett undantag är Michelins PAX-däck där denna siffra indikerar den totala diametern på däcket i millimeter
3
efter snedstrecket fortsatte:. . Detta brev visar radialdäck konstruktion. Nästan alla däck som säljs idag är av denna sort. Andra konstruktioner är "D" för bias-ply däck och "B" för bältade. En tidigare "Z" är helt enkelt en hänvisning till en föråldrad och vag hastigheter på mer än 240 km /t eller 149 mph (den särskilda behörighet kan hittas i tjänsten beskrivning). .
4
efter snedstrecket och fortsätter fortfarande framåt: Det slutliga antalet anger diametern på hjulet på vilken däcket skall monteras, oftast i inches. Dessa är vanligtvis hela tal, men kan även halv tum steg som "16,5" eller i millimeter, som i "390".
5.
Nästa på den typiska sidoväggen (efter storlek information) Tjänsten Beskrivning: Dessa siffror och bokstäver tillsammans kallas tjänsten beskrivning. Det siffrorna visar däckets maximala "last" rating av hur mycket vikt däcket kan bära ("93" står för 650 kilogram eller 14333 pounds). Följande brev betecknar hastigheter eller hur snabbt däcken kan säkert rotera ("W" betyder 270 km /t eller MPH 168). Det lägsta betyget normalt återfinns på däck personbil "Q" vilket betyder 99 mph. Den högsta, "Y" är bra för 186 mph och då inom parentes, som i (93Y), betyder "över" 186 mph. Dessa värden bestäms genom däck-test-maskiner i ett labb och den avkodade belastningsvärde också upp någon annanstans på däcket.
6.
Efter det ska du se däckets företagets namn. Detta är tillverkaren av däck och är oftast i större lättare att läsa bokstäver. . . Vissa kan även vara i vita bokstäver
7
Därefter kommer Uniform Tire Quality Grade-Del 1 av 3 är Tread Wear-klass: Däckets slitage grad är en relativ siffra baseras på graden av slitage av ett däck under en 7200 mil på fordonsprovning jämföras med en referens däck. Ju högre siffra, desto längre kommer det förmodligen sista. "300" anger att däcket ska hålla tre gånger längre än den Uniroyal referens däcket som gjorde "hundra". .
8
Uniform Tire Quality Grade-Traction: Ett däck får en till synes intetsägande dragning betyg ("AA", "A", "B" eller "C" ) baseras på hur mycket grepp den genererar i ett linjärt prov där däcket dras vid 40 mph över en våt yta utan att tillåtas att rotera alls.
9.
del 3 av de enhetliga Tire kvalitetsklass är temperaturen: Denna skrivelse visar ett däck förmåga att avleda värme. Som värme ökar dramatiskt i hög hastighet, är detta i själva verket en 2: a mindre exakta hastighet betyg. "A" betyder att däcket tål hastigheter över 115 mph. "B" är mellan 100 och 115 mph och "C" betyder mellan 85 till 100 mph.
10.
Efter bolagets namn bör du se en "M + S" Om till exempel däcket din letar råkar vara en Mud and Snow däck. Om så leder det bara till att däcket har mer utrymme mellan trappstegen, vilket bör bidra till att underlätta grepp på mjuka underlag. Lite "Mountain Snowflake", till skillnad från M + S rating, är en ikon som indikerar att ett däck har träffat en lägsta prestationsnivå krav i snö testning. .
11
Efter "snöflinga" ikon, bör du märker några fler bokstäver: Dessa bokstäver eller en symbol som anger att detta är auto maker-angivna versionen av ett däck som kom som bilens originalutrustning. Dessa däck kan ofta vara mycket olika blandning av gummiblandning jämfört med off-the-shelf sort av samma däck trots att slitbanemönster är identisk. Exempel på OE märkning är: General Motors-alla har ett TPC SPEC nummer, BMW-de flesta har en femuddig-star symbol, Mercedes-är några emblazoned med "MO", Porsche-samtliga har bokstaven "N" följt av ett tal, i. E. , N1, N2 etc.
12
Tire byggmaterial. ska visas ovanför den ursprungliga utrustningen märkning: Detta är ett obligatoriskt och självförklarande förteckning över förstärkningsmaterial och antal lager (både i slitbanan och sidoväggarna) som formas till en däckets gummi för förstärkning
13
Regeringen blir indragen nästa-DOT etikett:. . Varje däck som säljs i USA måste ha US Department of Transportation (DOT) märkning. De två första tecknen anger fabriken för tillverkningen och de kommande fem eller sex är tillverkare specifika jargong (både för uppföljning när det gäller återkallande). De fyra sista siffrorna ange datum för produktionen (de två första ange vilka av 52 veckor, och det andra två år). Den europeiska motsvarigheten till DOT-koden också kan förekomma (det börjar med ett "e"), men färre tillverkare skriver ut både på däckets sidovägg (för att förhindra grå marknaden transporter när valutakurser fluktuerar). Om denna sträng av siffror slutar med "S", betyder det att däcket uppfyller europeiska regler rörande buller.
14.
Kanske märkt en Red Dot tidigare på som ni ser på sidoväggen . Här är en länge haft myt som kan gå till vila: Det hjälper inte i avstämningsprocessen att anpassa "tunga spot" för ett däck, ofta markerad med en röd punkt-med hjulet är ventilspindeln vid montering . Aluminium hjul är nu normen och spindel är inte längre de facto lättaste punkt.
15.
Nu har du en mycket bättre uppfattning om vad alla dessa koder betyder. Om du hittade den här artikeln hjälp skulle du låt mig veta efter betyg det efter att du har läst den helt. På detta sätt jag vill veta hur bättre att hjälpa andra i framtiden. Tack!

Tips och varningar


 • Information kan alltid ändra.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en drivrem på en Toyota 4-runner
  hur du tar bort färg med hjälp av en ångbåt
  hur man byter corolla motorfästet förarsidan
  hur man lyfta upp en Honda Pilot
  hur man rengör en interiör bilbarnstol
  hur du tar bort fläckar bilbälte
  hur kontrollerna av transmissionsolja på en Jeep Patriot
  chevy torkarblad avlägsnande
  Varför människor anpassar sina bilar?
  hur man kan förebygga inne bilfönster från isbildning upp