hur du ändrar din bil eller pickup olja själv

hur du ändrar din bil eller pickup olja själv

Du vill spara ett par dollar att göra din egen underhållsarbete. Om du byta olja själv du vet vad som har gjorts. Det är lättare än man kan tro

Du behöver:. .
Pan oljeavtappningspluggen
skiftnycklar.
filter skiftnyckel.


1.
Kör fordonet upp på ramper och ställ parkeringsbroms. Du kan också jack fordonet upp i stället, men blockera Facebook för säkerheten. Lägg ett block bakom bakhjulen så fordonet inte rullar.
2.
Sätt pannan olja rinna under fordonet. Kontrollera storleken på skiftnyckel behövs för oljepluggen. Använd en hylsa eller box slutet skiftnyckel för att lossa avtappningspluggen. När löst glida tråget under och ta bort pluggen.
3.
Leta oljefilter. Lossa i handen om den kan. Om du behöver använda en skiftnyckel använda rätt filter skiftnyckel. Kontrollera att du har en tråget tillgänglig när du tar bort filtret.
4.
När all olja är tömd sätta avtappningspluggen tillbaka in Dra åt med skiftnyckel. Ta nya filtret och lägga en tunn oljefilm på gummi ringen eller packningen. Skruva på filtret och dra åt. Använd inte en skiftnyckel i detta kommer du att skada ring eller packning.
5.
Fyll på olja. Se till att det är ett betyg som rekommenderas av biltillverkaren. Det belopp som krävs kommer att vara i bruksanvisningen under kapacitet.
6.
När full av olja starta motorn och kontrollera att inget läckage.


Relaterade artiklar


hur man föryngra lädersäten
rensar koder på en sterling lastbil
hur du tar bort en arm toyota torkarblad
hur man byter ut bilbatterier
hur du tar bort hundhår från mattan i bilen
hur man ladda svalare kompressorer
hur du tar bort O2-sensorn på en Honda Accord
hur man polera bilen trimma
hur du tar bort Holley boosters
Hur vet man att en knacksensorn är dåligt?