diy fordonsindustrin reparationer

diy fordonsindustrin reparationer

Gör-det-själv bilverkstäder är ett allt vanligare åtagande från bilägare som är intresserade av att spara lite (eller mycket) pengar genom att göra några av de saker som en mekaniker normalt skulle göra. Performing egen bil underhåll är ett tillfredsställande strävan som är både utmanande och pedagogisk

Du behöver:.
Pan oljeavtappningspluggen
skiftnycklar.
filter skiftnyckel.

samla resurser

Om du menar allvar med att arbeta på ditt eget fordon, är ett bra första steg att köpa en detaljerad verkstadshandbok för bilen som du äger. Flera förlag, inklusive Bentley, Haynes, Chilton och andra, ta fram detaljerade verkstadshandböcker till de flesta bilmärken. Tillbringa en kväll tittar över manualen för att få en känsla för hur ditt fordon är sammansatt, vilka jobb är lätta och vad som kan vara mer utmanande.

Utbilda dig själv

De flesta storstadsområden har community college som erbjuder klasser på en mängd olika ämnen, inklusive reparation och underhåll.

Följ den lokala klubben för den typ av fordon som du äger så att du kan interagera med andra ägare som delar ett intresse för bilen underhållsarbete. Många av dessa klubbar sponsor tech sessioner leds av erfarna mekaniker som talar om olika tekniska ämnen.

Internet är en guldgruva av information om bilar. Bli aktiv på forum som har skapats för ditt specifika fabrikat och modell av bil. Till exempel är det Pelican Parts Porsche 911 Tekniska BBS en enorm resurs för ägare av Porsche 911 som vill lära sig mer om bilen.

Skaffa verktyg och förnödenheter

Om du någonsin har varit i din mekaniker arbete område, du vet hur många verktyg och specialiserade enheter kan användas för att arbeta med bilar. Men medan det är bra att ha ett stort utbud av verktyg att välja mellan, kan mest grundläggande fordonsindustrin reparationer utföras med en socket set, några skiftnycklar och diverse andra verktyg som skruvdragare. Köp en bra uppsättning av metriska uttag om du äger en europeisk eller japansk bil eller en uppsättning standard uttag om du har en amerikansk bil eller lastbil. Ett annat viktigt verktyg att ha till hands är en momentnyckel, vilket gör det möjligt att kontrollera hur tätt dina bultar är installerade. Samla specialiserade verktyg som reparationer kommer upp på din bil.

Start Small

börja arbeta på din bil med ett mindre jobb som att byta olja och filter eller ändra tändstift. När du blir mer bekväm med dina färdigheter, gå vidare till jobb som utför fjädring och broms fungerar. Snart kommer du att ta itu med större arbeten som en motor bygga om eller spåra elektriska problem med voltmeter.


Relaterade artiklar


Vilka är funktionerna på en knock sensor?
hur man installerar en lastbilsmotor
hur man ändrar bromsbelägg på en Hyundai Tiburon
hur man installerar o-ringar
hur en bil A / C kompressor fungerar
hur du ändrar bakgrund registreringsskylten på en Cheva Malibu
hur man programmerar fjärrkontrollen för en Ford bil lås
Hur berätta om dodge ram chocker är dåliga
vad är en fläktrem?
hur man gör en glasfiber golvbräda