hur man målar den lädersäten i min bil

hur man målar den lädersäten i min bil

Lädersätena är de mest hållbara stolar att ha i bilen. De är lyxiga och lätta att rengöra. Men liksom många andra typer av interiörer, kräver läder tillfälligt underhåll för att hålla sitt attraktiva utseende. Med tiden lädersäten kommer att drabbas normalt slitage orsakar färgen bleknar eller mörkare. Oavsett om du funderar på att återställa färg eller helt ändra färg kan du måla din bil lädersäten med samma tekniker som proffsen till en bråkdel av kostnaden.

Du behöver:
Läder re-färg kit
. Täckning för din arbetsplats.
Verktyg för att ta bort bilsäten (tillval).


1.
Välj en läder färg kit, som du hittar på nätet eller på din lokala auto butik. Din kit kommer utrustat med flera färgval, läder prep, ytbehandling sprayer, en spray enhet, handskar, en palett kniv, en slipkloss och applikatorer svamp. Färgen val kommer att variera per kit. Kontrollera satsen för att se till att det har den färg du önskar. Se till att kitet innehåll är ej brandfarlig och giftig.
2.
Skydda din arbetsplats. Exponering för kemikalier kan orsaka skada på andra områden inne i bilen. Täck insidan av bilen runt bilbarnstolar med tidningar, plåt eller plast som täcker. Tape kanterna ner med konstnärens maskeringstejp. Du kan också ta bort dina bilsäten att förhindra exponering för kemikalier genom att följa "Ta Bilbarnstolar" instruktioner i handboken som följde med din bil.
3.
Prep era platser. Öppna kit, sätta på handskar, ta en av svampen applikatorer och tillämpa prep lösningen på lädret med palettkniv, enligt satsen instruktioner. Gnid lösningen i med slipmedel, och se till att täcka alla platser. Denna process kommer att ta bort gammal färg och tillverkarens finish. Fortsätt tills den gamla färgen är strippad och ljusare färg under utsätts för.
4.
Använda färg. Med en annan ansökan svamp, applicera ett tunt lager av färg till era platser. Färg bör tillämpas i slät, även stroke. Tillämpa färgen för tjock kan orsaka bubblor och springer. Om du märker detta, ta en trasa och jämna till ytan. Låt lagret torka ostört, med rutorna nere för ventilation. Om du vill ha en rikare färg, lägga till ytterligare lager av färg tills du är nöjd med utseendet.
5.
Ansök Finishing Spray. När färgen har torkat och du är nöjd med färgen, lägg ett tunt lager av efterbehandling spray med spray enhet som levereras med satsen. Var noga med att täcka alla platser ordentligt.
6.
Låt platser till torka. Vänta cirka 48 timmar innan du sitter i din säten eller sätter tillbaka dem. Färgen ska pågå under en lång tid, även om du kan se några blekning om bilen utsätts för solljus under långa perioder. För att förhindra detta, investera i en inomhus vindrutan solskyddet. Använd detta när du parkera din bil utanför.

Tips och varningar


 • Läs alltid anvisningarna som medföljer satsen. Steg kan variera beroende på märke.


 • Relaterade artiklar


  Vilka är farorna med overinflating däck?
  hur man byter en slutsignal på en jeep
  hur man ansluter en motorcykel däck
  hur man får parfym luktar ur bilar
  hur man byter kavaj bakdämpare
  hur man hittar ett antal automatisk del
  hur man rengör nya toppar vinyl bil och fönster
  hur man programmerar en GMC nyckelbricka
  hur du tar bort Holley boosters
  hur man installerar dimljus på en dodge ram