hur man läser storlekar motorcykeldäck

hur man läser storlekar motorcykeldäck

Hålla bra däck på din motorcykel är en av de viktigaste säkerhetsföreskrifterna du kan ta. Om något är fel med någon av dina däck, kan du hamna i en allvarlig olycka. Att sätta rätt däck på din motorcykel är lika viktigt som att behålla din motorcykel däck. Det finns ett antal olika siffror på motorcykeln däcket. Dessa siffror representerar rotationsriktning av däcket, lasten och tryck koder, när däcket gjordes och däckstorlek. Plocka ut som en representerar däckdimension är inte alltför svårt.

Du behöver:
motorcykeldäck

Metric Beteckning


1
Titta på utsidan av motorcykeln däck. . . Du kommer att se en serie siffror och bokstäver, men den största siffror och bokstäver representerar däckstorlek. Det ska likna denna uppsättning av nummer:. 130/90 16
2
märke till första numret. . I vårt exempel 130/90 16, är det första numret 130. De 130 är bredden på däcket i millimeter. Bredden mäts från den yttre kanten av ena sidan av däckets slitbana till den andra.
3.
Hitta andra nummer i denna serie. I vårt fall är detta nummer 90. Detta antal utgör förhållandet mellan höjden på däcket till bredden av däcket. Du kommer att se upp däcket storlek med 90, men om du vill hitta höjden i millimeter, du kan ta: 130 x 0,9, vilket motsvarar 117 millimeter. Så, är höjden av detta däck 117 millimeter.
4.
Leta det sista numret i serien. I vårt fall är denna siffra 16. Detta nummer representerar diameter av däckets fälg. Antalet uttrycks i inches, snarare än millimeter liksom de två andra mätningarna.

Alfabetisk Beteckning


1.
Leta största uppsättning siffror på sidan av din motorcykeldäck. Den första bokstaven ska vara ett "M". Din kod bör se ut ungefär så här:. MT90-16
2
Se den första bokstaven är M. "M" används för att beteckna att däcket är en motorcykel däck.
3.
Identifiera den andra bokstaven. I vårt fall är det "T". Detta brev är däcket bredd kod. Du kan hitta motsvarande bredden i millimeter på någon motorcykel däck diagrammet.
4.
Hitta det tredje numret i serien. Liksom i metriska beteckningen, utgör detta antal förhållandet mellan däcket höjd till bredd. I detta fall är förhållandet mellan höjden till bredd 90 procent.
5.
Leta den sista siffran i serien. Detta nummer, som i det metriska beteckningen utgör diametern på den fälg i inches.

Tips och varningar


 • Kontrollera dina däck regelbundet för att se de är i gott skick. Du bör kontrollera om punkteringar, river och lufttryck.


 • Relaterade artiklar


  hur man låsa bakluckan på en Jeep Wrangler
  hur reparera en färg chip
  hur man programmerar en GM fjärrkontroll
  hur man byter en strålkastare på en Toyota Prius
  hur man fixar dieselbränsle gelbildande
  hur man installerar bakdämpare
  hur man installerar spiralfjädrar på chocker
  hur man byter stratus motorfästen
  hur man installerar Silverado dimljus
  winshield torkarblad installationsinstruktioner