hur man läser koden på everstart batterier

hur man läser koden på everstart batterier

Everstart är namnet att Wal Mart Corporation använder på slutna blybatterier (SLA) batterier att det säljer för bil, marina och andra motorfordon. Det finns bara tre stora bilbatteri tillverkare i USA, även om alla dessa beslutsfattare kan märka sina batterier för olika märken. När du köper ett batteri, är det klokt att se till att du köper ett nytt batteri, och inte en som har suttit på butikshyllan i många månader. Dessa tre stora batteritillverkare använda ett datum kod som är stämplat på batteriet.
1.
Kontrollera batteriet för att hitta datum koden. Det kommer att bli stämplad vid batteriet eller på den etikett som är på batteriet. Leta efter en kod som börjar med en av bokstäverna i alfabetet (A till L) och följs av ett nummer.
2.
Bestäm den månad då batteriet var tillverkad av bokstaven i koden. Bokstaven "A" är koden för januari, bokstaven "B" är koden för februari och så vidare med "L" är december.
3.
Bestäm år då batteriet har tillverkats av antalet (n) som följer bokstaven. Antalet (s) anger år. Till exempel, en "0" betyder att batteriet är tillverkad år 2000, "1" innebär att det var under 2001 och en "9" betyder det gjordes under 2009.
4.

Sätt månad och år för tillverkning tillsammans, och du har dechiffrerat Everstart batterikoden.


Relaterade artiklar


hur man rengör upp ett bilbatteri läcka
hur man fixar en lägenhet på en 22 tums krom fälg
om kvävgasfylld däck
hur du återställer oljenivån med OnStar
hur du tar bort bilvax från en stötfångare
Hur kontrollerar jag en AC kopplingsrelä?
gmc handskfack spärr bort
Hur man använder en domkraft när den ersätter kulleder
hur man köper vinterdäck
Hur monterar man en registreringsskylt?