hur man byter batteri i en PT Cruiser

hur man byter batteri i en PT Cruiser

PT Cruiser var utformad som en återgång till bilar och lastbilar av 1940-talet och 50 talet, med långa swoopy linjer och en stor front. Problemet är att front kan se bra ut, men även sitter direkt ovanpå batteriet, vilket gör att batteriet avlägsnats lite av en svår process. Lyckligtvis går det att göra-det tar bara några fler steg än det skulle på en annan bil

Du behöver:
platt skruvmejsel
. . Fast nyckel set.
3/8-tums Ratchet och Hylsnyckelsats.
Ersättningsbatteri.


1.
Pop huven och leta reda på röret luftintaget som går till spjällhuset. Skruva loss slangen från spjällhuset med hjälp av en skruvmejsel, sedan pop clips som håller fast toppen av luft rutan till botten, och lyft ut insugningsröret och täcka.
2.

Dra ut luftfiltret och ställ det åt sidan. Om du behöver byta ut luftfiltret, nu är den bästa tiden att göra det, eftersom det är öppet och ur vägen. Ta tag i luften rutan på fenderwell och lyft upp den för att lossa clips som håller fast den i kroppen. Detta kommer att ge utrymme för batteriet att komma ut från under den främre fascia.
3.
Lossa batteriets minuspol från batteriet med en fast nyckel. Upprepa processen för den positiva batteripolen. Skruva loss batteriet från batterifacket surrningsbeslag med en 3/8-tums Ratchet och uttag. Dra ut batteriet från under fascia, mot där luften rutan var, lyft sedan ut den ur motorrummet.
4.
Lyft ersätta batteriet i motorrummet, för att där luften rutan ursprungligen. Skjut in batteriet under den främre fascia i lager facket och sedan skruva ner på plats med en spärr och uttag.
5.
Återanslut batteripolerna till batteriet, pluspol först, med hjälp av en fast nyckel. Tryck ned i luft boxen tillbaka in i motorrummet, placera sedan luftfiltret i luften rutan.
6.
Placera röret luftintaget på spjällhuset och fäst det med beståndet slangklämman och en skruvmejsel. Clip luften lock på den nedre halvan av luften rutan. Starta fordonet för att kontrollera att allt är korrekt ansluten.


Relaterade artiklar


hur kontrollerna av transmissionsolja nivå i en Nissan Pathfinder
hur man öppnar ett fryst bildörr utan deicer
hur man rengör bilen täcker
hur du tar bort väg rester från kromade avgasrör
hur reparera ett läckande bränsletank i en motorcykel
Hur man använder en lera bar på en Vette
hur du lägger till vatten till motorns kylvätska
hur man installerar en elbil antenn
Hur man testar Färgtoning
guide för att köpa däck