hur du ställer in automatisk mörknande på en svetshjälm

hur du ställer in automatisk mörknande på en svetshjälm

En viktig del av en svetsare val av verktyg, auto-svetsglas hjälmar har linser som omedelbart mörkare för att skydda bärarens ögon det ljus som avges från den båge av en svetsare. Det är också övergångarna till en ljusare tillstånd när ljusbågen krymper. Även de skadliga ultravioletta och infraröda ljus som avges av en båge förnekas av en hjälm sköld, även när det inte är aktiverad, många hjälmar erbjuder rörlig skugga inställningar för att kompensera för olika svetsning tekniker och material.
1.
Ställ hjälmen framför dig, placera den på en ren yta. Lyft hjälmens framsida uppåt, svänga den över pannbandet. Kontrollera att batteriet är på plats.
2.
Justera tiden sköld dröjsmål, eller hur länge skärmen tar att övergången från ett mörklagt stat till en ljusare stat. På mest auto-mörkfärgning hjälmar är förseningen justeras genom en strömbrytare på insidan av skölden. Beroende på hjälmen, kan fördröjningstider justeras mellan 0,25 till 0,35 sekund på en snabb inställning till 0,6 till 0,8 sekund på en långsam inställning. Förseningen val är en fråga om personlig preferens, välj förseningen du är mest bekväm med.
3.
Anpassa färgtonen inställningen genom att vrida på reglaget. En flesta hjälmar är detta ratten sitter på vänster sida av hjälmen och ger dig möjlighet att justera intensiteten på skärmen mörkare beroende på vilken typ av svetsning du kommer att göra (i. e. MIG, TIG, etc). Shade inställningar kör normalt mellan 9 (ljusast) till 13 (mörkast). Välj den mörkaste nyansen rekommenderas för just din applikation.
4.
Sätt hjälmen och justera huvudbandet tills det är säkert. Sänk hjälm och justera vinkeln tills du kan se igenom skärmen utan hinder. De flesta hjälmar erbjuder en justerbar Spärrbrickan att hålla hjälmen i önskad vinkel.
5.
Testa hjälmens automatiska mörknande sköld före svetsning genom att hålla huvudet vänt lite åt sidan och ögon vände sig bort medan kortfattat slående en båge. Om linsen fungerar korrekt, kommer objektivet mörknar jämnt när de inte direkt mot bågen. Använd inte hjälmen om skölden inte mörknar eller mörkare delvis.

Tips och varningar


 • men skillnaden är inte märkbart för det mänskliga ögat, välj en hjälm som erbjuder en mörknande responstid på 4/10ths av en millisekund för den högsta graden av komfort.
 • Rådfråga hjälmens bruksanvisning för det rekommenderade skugga inställningarna för svetsning ansökan.
 • Använd inte en hjälm med en delvis mörk skugga.


 • Relaterade artiklar


  hur man gör en auto organ mall patchpanel
  hur man kan minska användningen av olja i bilen
  prius överföringsproblem
  vad är en vev sensor?
  vad är tecken på en dålig kardanknut?
  bil lagring förfaranden
  hur man byter en Prius strålkastare
  hur du tar bort klarlack ur aluminiumhjul lastbil
  hur du ska justera lufttryck för däckens prestanda
  hur man täcker brinner i bilklädseln