diy fast portalkranar

diy fast portalkranar

Portalkranar är praktiskt för stora och upprepade lyft sysslor. Fast traverser, i motsats till bärbara batterier att ligga fast på en plats som olika belastningar uppstår eller flottade under dem. Många av dem är bultade eller cementerade i marken, och en drive-through vägbanan passerar under dem, öka genomströmningen av systemet. Det är lätt att tillverka ditt eget system på en helg

Gantry Plan

Planen är att en fast utomhus gantry som kommer. lyft upp till 600 pounds, vilket är mer än tillräckligt för motorer, maskiner, pallar och även några små båtar. Den använder en liten vagn i toppen för sida till sida rörelse, samt två jack kabel hissar att fungera tillsammans eller sida vid sida konfigurationer för att lyfta olika laster, däribland långa eller breda sådana. Det kan förstärkas för att acceptera tyngre laster.

Material

Köp tre 10-fots delar av 3-tums schema 40 galvaniserat stålrör, gängade och två gängade armbågar att matcha. Du behöver också två 2-fots längder 3-1/2-inch galvaniserat stålrör, tre 10-fots längder av 2-tum med 2-tums galvaniserat stål vinkel, 1 /8 tum tjocklek och två 80-pound påsar konkreta mix som omfattar sammanlagt. För vagnen, behöver du två V-spår hjul 5 inches i diameter med 2 inches bred, och sex 8-tums långa u00BD stålbultar hex med muttrar och brickor, och sex 2-tums skruvar med muttrar.

Resurser

En post-hål grävare, en bärbar skärande bandsåg, en 4-tums bärbar borr press, och en praktisk assistent rekommenderas för detta projekt.

Fabrication

Lägg ut grundläggande kran ram på marken. Trä de tre 10-fots rörsektioner ihop med den två armbågarna för att bilda en U-formad struktur. Dra åt med stora Rörtänger och se församlingen ligger plant på plan mark. Förstärka det horisontella avsnittet genom att svetsa på en 10-fots bit av galvaniserat vinkel till toppen av toppen rör, med vinkeln ryggraden uppåt när uppfördes. Weld båda sidor av vinkeln i en kontinuerlig sträng. Detta fungerar även som en bana för V-spår hjul. Välj din plats på plan mark och sedan markera fot fläckar. Gräv 20-tums-djupa stolphål i fläckar. Borra två 1/2-tums diameter rakt genom hål i både korta rörsektioner, ungefär en tum från botten, och ytterligare ca 4 inches från botten, och vid 90 grader till den första rakt igenom hålen. Push 6-tums längder att stärka stav genom alla fyra rakt igenom hålen. Sätt sedan ramen benen i det korta röret sektioner och stå upp nivån i inlägget hålen. Nivå vid monteringen noggrant i alla riktningar. Kör tält insatser och stadigt upprätt ram med rep till insatserna. Fyll områdena runt båda inlägg med torrbetong blanda. Tillsätt lite vatten och arbeta en bit armeringsjärn upp och ner i betongen att blanda tills den är fuktig ännu stel. Anpassa den slutliga ställning med hjälp nivå, något vickar stå lite att lösa konkreta. Dra åt rep att hålla position nivå upprätt och vänta på konkreta härda minst en dag.

Trolley

Använd vinkeljärn att konstruera vagnen i en triangel, borrning u00BD tums diameter hål för skruvarna . Hjulen skall vara 12 inches isär. Använd kabel jack lyftanordningar och längder av tunga kättingar med krokar som höjden hissar. När du använder, stå vid sidan laster så att du får flytta ut i skymundan vid en oförutsedd olycka.


Relaterade artiklar


hur man kan bryta i nya bryta kuddar
delar av en automatisk växellåda
hur du ändrar gasfiltret på en Oldsmobile bravada
hur man ändrar tändkablarna & pluggar på-6 GM V-motorer
hur du tar bort en spännrulle på en ford explorer
hur reparera en färg chip
hur man kan bryta i motorn på en ny Subaru fordon
samhällsomfattande vs CV lederna
hur man hittar luftfiltret på en bil
vad är definitionen av differenstryck?