bil lagring förfaranden

bil lagring förfaranden

Du kan välja att lagra ett fordon av olika anledningar, även vintertid eller svåra väderförhållanden, tillfälliga flytta till en annan plats, militära insatser eller så bristen på utrymme för den i ditt hem. Efter standardförfaranden hjälper följden att bilen förblir säker under sin tid av lagring, redo att köras när våren anländer

lagringsplatserna <.

hitta en seriös lagring centrum för att lagra ditt fordon. Din lokala marknader kan erbjuda en lagringsplats alternativ under vintermånaderna, eller en vän eller familjemedlem kan ha en lada eller extra garage du kan använda. Se till att platsen är säker från potentiella stöld eller skada.

Allmänna råd

prepping din bil för förvaring kan ta lite tid, men det är värt besväret. Rengör och vakuum insidan noggrant, vara säker på att komma in i alla hörn och kanter för att rensa ut mat eller smulor som kan gömma sig. Ta bilen till en biltvätt och rengör undersidan för att ta bort smuts och fett. Rengör hjulet hjulen. Tvätta och vaxa utvändigt och polera instrumentbrädan och inuti vinyl med ett bra rengöringsmedel, t. ex. Meguiar's. Köp en flaska bensin stabilisatorer, såsom Sta-Bil. Gå till macken och lägga mellanlägget. Låt bilen gå en stund tills motorn värmer oss. Denna process kommer att hjälpa blanda stabilisatorn av gas för att förhindra att bensin från att förvandlas till lack.

Förvaring inomhus

Välj förvaring inomhus om du kan för ditt fordon. Samla material. Du behöver en presenning för att täcka golvet, verktyg för att koppla bort batteriet, trasor och smörjning. När du kommer till lagringsplatsen, lägga tarp på golvet och köra bilen på det-det här hjälper till att förhindra fukt från att attackera undersidan av bilen. Sätt en trasa mellan torkarbladet och vindrutan. Smörj huven spärren och gångjärn. Stäng dörrarna tills de når den första klick. Detta förhindrar att gummiskyddet från att kollapsa under lagring månader. Popular Mechanics föreslår att du tar bort tändstiften och spraya dem med olja, vrid vevaxeln för hand, sedan byta tändstiften. Koppla batterikablarna (först minuspolen), ta sedan bort batteriet. Ta ut batteriet hem och förvara det under vintern, med hjälp av en rännil laddare att behålla laddningen. Slutligen omfattar fordon med en bil täcka.

Förvaring utomhus

Följ de allmänna riktlinjerna för förvaring inomhus, men täcka marken med plywood täckt med en presenning eller grovplåt plast. Så länge du kommer att täcka bilen, lämna fönster öppna inte mer än en halv tum att tillåta luftcirkulation. Lägga malkulor kommer att hålla möss från häckande i bilen under vintern. Investera i en högre prisklasserna bil täcka som är porös nog för att andas, men stark nog för att skydda fordonet från vinter slitage. Du kanske måste använda upp till $ 300 för en kvalitet bil täcka. Du hittar det pris värt eftersom det ger maximalt skydd för din bil. Du kan överväga att lägga några tunga, mjuka filtar under bilen locket för att hjälpa suga upp fukt under vintern. Det bästa täckning för utanför kommer att omfatta hjulhusen och säkras med bungee-typ sladdar.

Andra förslag

Kolla med ditt fordon försäkringsbolag för att se om du kan minska din försäkring när bilen är i lager. Försäkringsbolaget kan behöva känna lagringsplatsen och huruvida bilen är tillgänglig under sin tid på lagring. Vara säker på att du ringer försäkringsbolaget några dagar innan du tar bort din bil från lagret så att du har rätt försäkring.


Relaterade artiklar


hur man får cologne lukt av bilar
hur du tar bort vårdagjämningen nackstöd
hur man kan kontrollera och tillföra mer luft till däck
hur man programmerar toyota nyckelbrickor
Hur man sköter om en automatisk fönster färgton
det bästa sättet att öka mpg på en Dodge turbo diesel
motorcykel kedja reparationsverktyg
hur man använder ett batteri anbud på din gas scooter
hur man täcker brinner i bilklädseln
hur man återställer motorn meddelanden på ett Cadillac DeVille