hur man vrider upp tomgång på en Weber förgasare

hur man vrider upp tomgång på en Weber förgasare

Weber Företaget är en av världens mest berömda förgasaren tillverkare. Weber förgasare har använts på en mängd olika fordon, från Lamborghini och Ferrari att Volkswagens. En del av det som gör Weber förgasare så populär är deras enkla design, vilket gör trimma dem lättare än andra typer av förgasare. Den tomgång skruv är ett av de viktigaste komponenterna, eftersom denna enda skruv bestämmer hur mycket bränsle kommer in i motorn eftersom den går på tomgång, och därmed fastställs tomgångsvarvtal. Lyckligtvis är skruven lätt att komma åt, vilket gör att justera tomgång enkla

Du behöver:.
Standard skruvmejsel


1
bort luften. . renare för att komma åt förgasaren. Weber förgasare har en Gängstift på toppen av förgasaren, över vilken Luftrenarenhet passar. Den Luftrenarenhet hålls sedan på plats med ett enda vingmuttern, beläget i centrum av toppen av församlingen. Twist vingmuttern bort i församlingen, lyft sedan luftrenaren bort av förgasaren.
2.
Leta reda på tomgång skruven på gasreglaget kopplingen. Gasreglaget kopplingen är placerade på sidan av förgasaren, och kan identifieras genom att placera den långa metallfjäder som hakar på mellandelen. Vid basen av kopplingsanordningen, på motsatta sida av våren är en enda försänkt skruv. Denna skruv bestämmer tomgång i förgasaren.
3.
Vrid tomgångsskruven med en vanlig skruvmejsel i en moturs bara tills spetsen på skruven inte längre kontakter gasreglaget .
4.
Vrid tomgång skruven ett varv medsols med skruvmejsel för att nå utgångsläget tomgång.
5.
Starta motorn och låt det varmt. Om motorn inte startar, stäng av tomgång skruven ytterligare 1 /2 varv i medurs, sedan försöker starta motorn igen. Upprepa processen tills motorn startar.
6.
Vrid tomgång skruven medurs i 1 /2 varv steg med skruvmejseln tills motorn når önskad hastighet. Efter att varje 1 /2 varv, låt minst 10 sekunder att passera för motorn att anpassa sig till den nya tomgång innan du gör en andra anpassning.
7.
Sänk Luftrenarenhet över förgasaren s Gängstift, dra sedan församlingens vingmuttern på stuteriet.


Relaterade artiklar


hur man installerar blad Anco torkare
hur du tar bort hundhår från mattan i bilen
hur tjänsten en Ford balsam fokus luft
hur man ansöker glasfiber till kropp skada
hur återansluta Den inre backspegeln i bilen
ford diesel oljetråg avlägsnande trick
hur man fixar tråkig strålkastarna lins
hur man rengör en Cheva Silverado ABS-sensorer
hur man programmerar en Acura garageportöppnare
hur man får urin ur auto klädsel