hur man får till termostaten i en Ford Ranger

hur man får till termostaten i en Ford Ranger

Placering av termostaten i Ford Ranger är så enkelt som efter kylarslangen. Termostaten sitter på framsidan av motorn i ett litet hölje som är ansluten till kylarslangen. Termostaten är den viktigaste delen av kylsystemet eftersom den vet när att öppna och tillåta kylvätska att cirkulera motorn att hålla den sval. Avlägsnande av termostaten bör bara ta några minuter när du lokalisera och isolera slangen och locket som har åtkomst till termostaten

Du behöver:.
Hylsnyckel.
Hylsnyckelsats.
Skiftnyckel istället.
Skruvmejsel.


1.
Öppna huven för tillträde till motorrummet. Leta reda på elementet som är på framsidan av motorrummet.
2.
Leta upp slangen till den vänstra sidan av kylaren. Slangen kommer att vara placerad mot toppen.
3.
Följ slangen till motorn. Slangen är ansluten till termostathuset.
4.
Ta slangen från termostathuset genom att lossa slangklämman med en skruvmejsel och dra ut slangen bort med händerna. Du kan förlora en del kylvätska när man tar slangen av.
5.
Ta bort termostathuset täck med en hylsnyckel. Klädseln kan ha fastnat på grund av den packningsmaterialet på termostaten. Om det är envis du kan trycka den med en hammare eller bända med en skruvmejsel.
6.
Dra termostaten ut med fingrarna. Var noga med att komma ihåg placeringen av termostaten när du drar ut den så att du kan ersätta med en ny.
7.
Skrapa gamla packningsrester utanför huset och hus ytan med en spackel och ett rakblad. Detta kommer att säkerställa en korrekt tätning när du går till installera den nya termostaten.

Tips och varningar


 • Du kan tömma kylvätska ur kylaren för att förhindra få kylvätska på dig när du tar bort termostathuset. Lossa pyskranen ventilen med en skiftnyckel längst ner på kylaren och låta kylvätskan rinna i dräneringstråget.
 • extremt försiktig när du arbetar runt kylvätska eftersom det kan vara varmt. Låt bilen att sitta i en timme för att kyla ner kylmedlet.


 • Relaterade artiklar


  hur ånga miljöbilar
  hur man byter lampor saab xenon
  hur kontrollerna av olja för automatiska växellådor i en Saab
  Varför kan jag inte använda ett krom-uttag på en effekt uttaget?
  hur du tar bort märkpenna från en bilbarnstol
  hur du tar bort torkararmarna från en Dodge Dakota
  hur man byter motorfästen
  hur man rengör en Ford Mustang Sportluftfilter
  hur man ändrar baklyktor på en Honda
  hur man byter främre bromsbelägg på en kinesisk skoter