hur man byter en drivrem på en Ford 6,0 diesel

hur man byter en drivrem på en Ford 6,0 diesel

Ford Motor Company rekommenderar inspektera ditt Serpentine belt varje 60. 000 miles och ersätta den om den har synliga tecken på slitage, såsom sprickbildning, fransar, glättning eller revben förlust. Medan bandet kommer sannolikt pågå en bra bit över 100. 000 miles i ett korrekt omhändertaget lastbil, vid någon tidpunkt eller annat ersätta det kommer att bli nödvändigt. Innan du börjar, se till att få rätt ersättning bälte, vilket innebär att du behöver veta om din 6,0 har en enkel eller dubbel generator inrätta

Du behöver:.
Skyddsglasögon.
Kondenstråg (tillval).
Hylsnyckelsats (tillval).
Destillerat vatten (tillval).
Remspännaren verktyg eller 1/2-inch spärrfunktion.
Rem.


1.
Sätt på dig skyddsglasögon och höja huven. Inspektera för att se om din övre kylarslangen går genom bältet vägen. Tidig modell 6,0 motorer dirigeras övre slangen genom bältet vägen, men Ford senare ändrade denna ställa upp med en ny konsol som skulle köras slangen utanför bandet. Om din bältet går utanför, gå direkt till steg 3. Om inte, utför steg 2.
2.
Placera avtappningskärl på marken under det övre kylarslangen. Använd uttaget välja att ta bort den övre kylarslangen och låta minimalt kylvätska inne i slangen rinna ned i pannan. Skjut tillbaka slangen och säkra den ur vägen. Ta inte bort slangen tills motorn är kall.
3.
Sätt i slutet av remspännaren verktyget i den främre av spännaren och lossa trycket från spännaren genom att trycka verktyget bort från bältet. Detta gör att du kan nå ner med andra handen och ta bort remmen från spännaren. Ta bort verktyget när du är klar. Om du inte har en sträckare verktyg kan du använda en u00BD-tums hylsnyckel men vara mycket noga med att inte över-moment sträckaren som det lätt kan brytas genom att för mycket kraft.
4.
bort bältet från bältet vägen efter att du har bekantat dig med dragningen av bältet. Det bör finnas en bältet guide tryckt på en vit etikett under huven, men det är alltid bäst att minnas hur bältet var dirigeras innan den tas bort.
5.
Route den nya remmen runt remskivor precis som den gamla var men inte vägen den över spännaren ännu.
6.

Sätt tillbaka spännaren verktyget och dra spännaren tillbaka, sedan med den andra handen glida bältet över spännaren och flytta spännaren på plats igen. Dra verktyget ut och ställ den åt sidan.
7.
Tillbaka övre kylarslangen om du var tvungen att ta bort den från kylaren sedan början av kylvätska av med destillerat vatten. I den osannolika händelse att du förlorat mer än en kopp kylvätska, måste du lägga till en 50/50 blandning av kylvätska tillbaka in i systemet genom degas flaskan.

tips och varningar


 • aldrig ur kylarslangen från en varm motor. Vänta tills motorn svalna i minst sex timmar före öppnandet någon del av motorns kylsystem.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter hjulbultar på en Cheva Tahoe
  hur du tar bort gula färg från en bil efter en olycka
  DIY jack placering på en Honda Element
  Definitionen av en bromsrotortemperatur
  hur man köper ett bilbatteri
  hur man dödar getingar i bilen
  Hur man testar ett vevhus lägesgivare
  hur man byter en Nissan Altima strålkastare
  hur man installerar bakdämpare på en bil
  hur man byter Hyundai torkarblad