fordonsindustrin relä stilar

fordonsindustrin relä stilar

Stilarna i bilindustrin reläer beror huvudsakligen på hur mycket ström de kommer att kontrollera. Maximal strömstyrka från 40 till 200 A. Andra stilar beaktande samband layout

Relay Blanketter

formulär A reläer har en öppen anslutning och stänga när kretsen är. Formulär B reläer öppna en anslutning. Formulär C reläer öppna en förbindelse och ett nära varandra.

Polacker

Stången beteckning (P) av ett relä berättar hur många kontakter det kan göra eller öppna. Enpoligt (SP) reläer göra eller öppna en anslutning, dubbel-polig (DP) reläer styra två anslutningar

plädar

kasta beteckning (T) berättar hur många positioner ett enda kontakten kan gå till. . Om en anslutning kan bara gå ett ställe, det är ett enstaka kast (ST). Om det kan gå till två, är det dubbla (DT).

Fullständiga

Nätverk betecknas som SPST, SPDT, DPST och DPDT att berätta om de har enkla eller dubbla stolpar och plädar. Enpoligt reläer kontroll endast en funktion, dubbel-poliga, två. Dubbelklicka kasta reläer flytta makten från en plats till en annan, t. ex. från hög till låg strålkastare.

Kontakta Beteckningar

De vanliga (C) terminal på ett relä är den kraft som skall slås. Den ansluter till normalt öppen (NO) kontakt när reläet är draget, och släpper en anslutning till normalt sluten (NC) kontakt.

Vanligaste

De vanligaste bilindustrin reläer formulär C, reläer SPDT med en standard fem-pin anslutning. De kopplas till en pre trådbunden socklar som kan användas för många tillämpningar. Vanligtvis NC-kontakt inte används.


Relaterade artiklar


hur man återställer tjänsten ljus på en ford explorer
hur ändrar tändningskabeln i en Ford Taurus
hur du tar bort ett nackstöd från en s10 pickup plats
hur du ändrar bromsbelägg på en Silverado
diy baklucka kabelersättning
hur man rengör fel från plast strålkastare täcker
hur du tar bort bakre trummor på en Ford Focus
hur man får över 200.000 miles ur bilen
hur kontrollerna av olja för automatiska växellådor i en Saab
hur man installerar blad Anco torkare