där för att installera en termostat på en Toyota Corolla

där för att installera en termostat på en Toyota Corolla

Plats och byte av termostaten på Toyota Corolla är relativt enkel och bör bara ta några minuter att byta. Termostaten är en viktig utrustning för Corolla kylsystemet. Termostaten bibehåller motorns temperatur och säkerställer att kylvätskan är spridd genom motorn för att hålla fordonet sval och från överhettning särskilt under tider av mycket användning

Placering av termostat

Öppna huven för att komma åt motorrummet. Leta reda på radiatorn i fronten av motorutrymmet. Det finns två slangar som går från kylaren. Den nedre slangen går till vattenpumpen och är där kylvätskan trycks in i kylaren och förs upp genom åsar att ge tid att svalna. Den övre slangen är slangen som går till termostathuset. Följ den övre kylarslangen till där det är låst i motorn och du kommer att märka ett hölje att slangen är klämmas. Höljet kan öppnas med en hylsnyckel. Detta hölje innehåller termostaten. Du kan behöva ta bort kylarslangen komma åt den. Skruva loss slangklämman och dra slangen från fabriken. När höljet öppnas kan du dra termostaten ut med fingrarna.

Byte av termostat

Rengöring församlingen är ett måste eftersom det är gammalt packningsmaterial som har smält till bostadsmarknaden ytor. Du kan rengöra det med en spatel eller en rakkniv skrapa. När ytan är ren kommer du att kunna ersätta termostaten och sätta montering ihop igen. Du kommer att vilja tillämpa en ny packning för att säkerställa att det inte finns någon kylvätska läcker från termostathuset. Placera den nya packningen på ytan toppen och se till att hålen i packningen leva upp till det bultarna match upp på monteringen. När packningen är matchas upp på monteringen kan du täcka huset med den övre halvan av huset församlingen. Dra åt bultarna tillbaka till huset med hylsnyckel. Sätt tillbaka slangen på slangen insugningsröret och dra åt slangklämman. Ta bort locket från kylaren för att säkerställa att kylvätskenivån är full som du kan ha förlorat en del i processen för att ändra ut termostaten. Sätt press tillbaka locket på kylaren och stäng huven.


Relaterade artiklar


hur man patch ett läckande avgasrör
hur man fixar fryst bildörrarna
hur man roterar däck
hur till check växellådsolja
hur man minimerar problem däck vibrationer
prius överföringsproblem
hur man roterar & balans bildäck
diy gmc transmissionsolja förändring
vad är en kondensator används i en bilstereo?
Hur man testar stötdämpare på en bil