Vad är livslängden av broms rotorer?

Vad är livslängden av broms rotorer?

Bromsen rotorer på ett fordon utrustat med skivbromsar är en mycket viktig del av bromssystemet. Rotorer längre än bromsbelägg men betraktas fortfarande som ett slitage post

Rotor Beskrivning

bromsrotortemperatur, även kallad bromsen skivan, är den runda metalldelen bultas fast i navet att bromsok och bromsbelägg klämman när bromsar.

Rotor Funktion

När rotorn är fastspänd, det i sin tur hämmar hjulet och gör att bilen stannar. Rotorer upplever en enorm mängd värme och friktion på en daglig basis.

Rotor Lifespan

Hur länge en rotor varar är en funktion av de villkor som fordonet körs i, så det är svårt att ge en uppskattning i miles. På vissa fordon rotorerna senaste 70. 000 eller mer miles, medan vissa bilar som specialiserat Acura NSX sportbil kan äta rotorer på så lite som 6. 000 miles.

Körförhållanden

Om ett fordon drivs främst stop and go trafik , då kommer rotorn livet vara kortare än för ett fordon som drivs främst på motorvägen med en konstant hastighet. Även fordon som drivs aggressivt där du bromsar ofta och plötsligt kommer att gå igenom rotorer snabbare.

Underhåll

Korrekt underhåll är ytterligare en faktor i rotorn livet. Bromsbelägg ska inspekteras och ändras regelbundet för att förhindra poäng, överhettning och förhalning av rotorer.


Relaterade artiklar


hur man installerar en lastbilsmotor
hur man rengör EGR ventil på en Isuzu Amigo
provningsförfaranden för termostater motorns kylvätska
hur du tar bort skriver från en bil vindruta
hur man installerar chocker på en Ford Focus
hur du tar bort tjära, fett eller gummi från en kromad stötfångare
hur du ställer Holley skruvar flygbränsle
hur man byter en platt bil / lastbilsdäck
hur man blandar färg & tunnare att måla en bil
hur man byter lampor saab xenon