Hur man vet om du behöver chocker på en bil

Hur man vet om du behöver chocker på en bil

Bilens chocker är en avgörande faktor till bilens fjädring. De ger en bekväm (eller sport) rida och isolera fordonet och passagerarna från grov vägförhållanden. Chocker i allmänhet sista 50. 000 till 60. 000 miles och bör inspekteras regelbundet och bytas ut om de är slitna. Det finns några sätt att avgöra om din bil behöver en ny uppsättning av stötar

Du behöver:.
Rörtång
. Jack och pallbockar.


1.
Gör en studs test för att se om chockerna är fortfarande fast. Stå nära hörnet av bilen och tryck ner plötsligt och så hårt du kan på karossen nära chock. Om dina chocker är i god form, bör de komprimera lite och sedan stiga tillbaka omedelbart i en motion. Om bilen är lätt att skjuta ner och eller studsar upp och ner mer än en gång, chocker förmodligen behöver bytas ut.
2.
Kör fordonet över ojämn trottoaren och se hur chocker beter sig. Chassiet ska känna relativt isolerad från vägförhållanden. Om chassit skitters fram och tillbaka och /eller bilen studsar upp och ner okontrollerat, är de chocker troligen slitna. Vid snabb kurvtagning, kommer dåliga chocker öka mängden karossen att bilen erfarenheter och göra det känns mindre kontrollerade. Dessutom kommer nosen på bilen dopp märkbart vid hård inbromsning om chockerna är slitna.
3.
Visuellt inspektera chocker. Lossa muttrarna på hjulen, höja fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på pallbockar. Avlägsna muttrarna och hjul, och inspektera stöt församling. Det får inte läcker. Om det finns någon läcka är de chocker antagligen blåst och behöver bytas ut.

tips och varningar


 • Om du byter ut de störningar som din bil levererades med från fabrik, är detta en bra tid att uppgradera till prestanda chocker. Bättre kvalitet chocker håller längre och ger en överlägsen rida och bättre hantering än de flesta OEM (Original Equipment Manufacturer) stötar.


 • Relaterade artiklar


  hur kontrollerna av olja för automatiska växellådor i en Honda Odyssey
  Honda Civic insprutare installationsguide
  hur man byter inredning läslampor på en Ford F-150 truck
  hur man installerar bakdämpare
  hur man bestämmer betyg Bridgestone däck
  Hur fungerar en olja funktion liv mätare?
  hur du väljer en hjulklossindikator
  hur du tar bort blad auto torkare
  hur man byter en luftkonditioneringen filter i en Honda
  Hur man testar en knacksensoren