Honda Civic insprutare installationsguide

Honda Civic insprutare installationsguide

Efter 1988 upphörde alla Honda bilar med förgasare och flyttade till bränsleinsprutningen som ett system av bränsletillförsel. Byte bränsleinjektorerna blir nödvändiga om bränsle inlåning har täppt dem eller de på något sätt skadas eller de fel. Även bränslesystem sig kan vara knepigt, ta bort och ersätta insprutarna är inte alltför svårt

Förberedelser

När du har öppnat huven på bilen, leta reda på bränsle järnväg. För att göra detta, lokalisera insugsgrenröret på baksidan av motorn. Om den möter motorn ser du spridarna själva peta i motorn. Köra längs översidan av spridarna är det bränsle järnväg. Med bilen avstängd, av uppenbara skäl, ta bort vakuumslangar och bränsleledningar från bränslet järnväg. Bränslesystem är trycksatta, så var försiktig.

Ta bort och byta spridarna

När alla slangar och bränsleledningar har avlägsnats, skruva isär skenan och dra den rakt ut. Spridarna kommer att komma ut med det. När de har tagits bort, bör du kunna dra dem direkt ur skenan. Specialiserade verktyg finns tillgängliga för att göra detta att begränsa möjligheterna för skador på injektorn, men eftersom du ersätter dessa spridare, det är inte en stor oro.

När de gamla insprutarna har tagits bort, dra plastskyddet caps från nya injektorer och driva dem i bränslet järnväg. När de väl är ordentligt på plats, sätta bränslekanalens tillbaka in i bilen. Bolt tillbaka och och sätt tillbaka bränsle och vakuumslangar.

Äldre Samhällskunskap

Om du har en äldre Civic, kan du mycket väl ha ett tidigt system bränsleinsprutning. Detta har bara en injektor som pumpar bränsle direkt in i en spjällhuset, som ser mycket liknar en förgasare. Om så är fallet är installation enklare. Det är samma process som en nyare Civic, finns det dock inget bränsle järnväg att ta bort. Du drar man bara gamla injektorn ut och sätt i den nya i. Beroende på vilken modell och år av medborgerlig, kan detta kräva att du skruva av insprutare snarare än drar i det. Det kan också kräva att du tar bort andra komponenter för enklare åtkomst till injektorn.


Relaterade artiklar


hur man tar hand till bilindustrin klarlack måla
hur du tar bort överföringen från en Jeep Cherokee aw4
hur man rengör bort tvål märken på bilrutor
den genomsnittliga löptiden för rotorer skivbroms
hur man köper minivan däck
hur du tar bort en Toyota Prius dörrpanelen
vad betyder sae?
hur däcket rekonditionera bil fälgar
auto rostskydd
hur man ändrar baklyktor på en Honda