pneumatiska jack guide

pneumatiska jack guide

Pneumatiska domkrafter arbete i form av trycksatta gas som används för att skapa mekanisk rörelse. Hydrauliska domkrafter, å andra sidan, flytande att påverka rörelse. Båda typerna av uttag är tillgängliga för konsumenterna, men hydrauliska domkrafter är mer populära av flera skäl, och pneumatiska domkrafter är svårare på grund av nackdelarna med pneumatiska mekanik. Detta innebär inte att en pneumatisk domkraft är ett dåligt val, utan snarare att en jämförelse mellan dessa båda produkter är väl tid

Du behöver:.
Vacuum.
Vattenbaserade auto läderrengöring.
Mikrofiberduk, fuktad med vatten.
Mikrofiberduk, torr.
Möbelborste.

Lifespan och Kostnad

Pneumatiska domkrafter har en livslängd på fem till 10 år om uttaget är väl underhållna och service som behövs. Hydrauliska domkrafter ofta sista uppåt 15 år. Kostnaden för pneumatiska domkrafter, är dock ofta lägre än kostnaden för hydrauliska domkrafter.

Effektivitet

effektiviteten och tillförlitligheten av en hydraulisk domkraft överträffar de pneumatiska uttag. Eftersom pneumatiska verktyg drivs av luft, kan fukt i luften orsakar pneumatiska verktyg att frysa in, för att vara obrukbart. Dessutom luftkompressorn som driver pneumatiska verktyg är ofta högljudd och jobbig, vilket kan göra arbetsmiljön mindre trevliga. Som ett exempel, betrakta Jack Hammer, en pneumatisk apparat som skallror tänder av fotgängare i städer över hela världen.

Pneumatiska domkrafter är också mindre exakta än hydrauliska domkrafter eftersom hydraulolja, den vätska som som används i hydrauliska domkrafter, är mindre än kompressibel gas och därför kan kontrolleras mer exakt. Vad är mer, minskar högre kompressibilitet gas den yttersta makten att en pneumatisk domkraft kan ge.

Säkerhetsfrågor

Bortom det estetiska och effektivitet frågor, finns det också en större säkerhetsrisk med pneumatiska uttag. Luftslangen som ansluter kompressorn till den pneumatiska uttag kan bryta sig loss och vispa runt ganska kraftfullt. Detta kan potentiellt skada arbetstagarna.

Produkttillgänglighet

Astro Air Jack, till exempel, säljer för ca $ 450 och kan hantera 20 ton. En hydraulisk domkraft av samma tillverkare med samma vikt kapacitet säljer för nästan $ 1. 800 (år 2009). KSport erbjuder en annan pneumatisk domkraft speciellt framtagen för snabba byten mekaniker eller grop besättning person som säljer för $ 365 (år 2009) och har 1,210 pounds per uttag.


Relaterade artiklar


hur kontrollerna av transmissionsolja på en Honda pass
hur man kan öka gas körsträcka för att spara pengar
hur man kolla oljan i bilen
hur man ansöker glasfiber till kropp skada
Hur berätta om däck orsakar bil vibrationer
hur man rengör massa sensorn luftflödet i en Mercedes Benz
hur man polera svetsa hjul
hur man ändrar 134a köldmedium
hur du tar bort fläckar bilbälte
hur man ändrar bmw vindrutetorkare