hur man vaxa en bil utan att bli spindelnät

hur man vaxa en bil utan att bli spindelnät

Vaxning ditt fordon regelbundet kan förbättra utseendet på den yttre färg och även förlänga dess livslängd genom att skydda den från rost och korrosion. Det bör bara ta cirka 30 minuter till en timme att vaxa ett helt fordon varje gång, och de flesta vax produkter varar ungefär tre till fyra månader innan du behöver ansöka på nytt. Att göra jobbet fel kan det orsaka fula spindelnät och andra skador, så följ dessa steg för att uppnå bästa resultat

Du behöver:.
Bilvax
. Trasor eller trasor.
Power buffert (tillval).


1.
Börja med en pipig ren och torkas noggrant bil. Road grime, buggar och smuts måste alla tas bort så att vaxet kan appliceras jämnt utan problem såsom spindelväv. Använd mjuk, luddfri material så som mikro-fiber eller lammull att tvätta och torka bilen.
2.
Flytta bilen i skuggan om det är en varm, solig dag . Solen slå ner på vax kommer baka det på, som orsakar mer spindeltråd och brister.
3.
Applicera ett tunt lager bilvax för att en liten del av fordonet med små, cirkelrörelser. Arbeta i små delar är nyckeln till att undvika spindelnät och andra brister i ditt vax jobb. Om vaxet torkar innan du polera det, dessa problem uppstår. Följ instruktionerna på vax produkt du använder. Om vaxet kvar på bilen längre än den produkt rekommenderar arbete i ännu mindre delar. De flesta vaxer tillämpas med en fuktig svamp utan följ anvisningarna på förpackningen.
4.
Låt vaxet sitta i en minut eller två, eller enligt anvisningar på produktens etikett.

5.
Buff den lilla avsnitt som du tillämpat vax, med en cirkelrörelse. Med hjälp av en ström buffert är det bästa sättet att få en smidig, fläckfria polish. Om du måste polera för hand, använd en mjuk, luddfri trasa och på ett tryck att ta bort allt vax. Byt till en ren trasa ofta för att undvika just att gnugga vax runt med en smutsig trasa.
6.
Fortsätta arbeta i sektioner tills hela fordonet är klar sedan göra en sista passera över hela bil med en ren trasa. Om du hittar några fläckar som du missat den polera dem.

Tips och varningar


 • Använd fönsterputs för att ta bort vax från omålade ytor på bilen.
 • Undvik att gnugga vax i bilens sömmarna, vid tillämpningen av den, eftersom det kan vara svårt att ta bort från dessa områden.


 • Relaterade artiklar


  Vad gör en avslutande arm?
  hur du tar bort husfärg från kroppen på min bil
  hur man byter en sensor wrangler karta
  hur man byter invändiga belysningen i en ford explorer
  hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
  hur detalj bilen interiör
  hur du ändrar bromsbelägg på en Dakota
  typer av ATV batterier
  hur man byter olja i en Ford diesel
  hur man byter bromsljus på en Nissan Murano