hur man hittar nummer ett på fördelarlocket

hur man hittar nummer ett på fördelarlocket

En fordonets tändning system består av flera delar som samverkar för att göra din motor att starta mjukt. Distributören är en del av tändsystemet på en bränsleinsprutning motorn, och dess uppgift är att "distribuera" el till tändstiften. Även utför underhåll på ditt tändsystem, bör du ta bort fördelarlocket så att rengöra kontakter eller byta den gemensamma jordbrukspolitiken. Men när du sätter en distributör locket igen, måste det göras ett visst sätt

Grunderna


1.
Bekanta dig med din återförsäljare innan du tar isär den. Det ser ut som en kopp med spikar på toppen.
2.
Bild fördelarlocket som en krona som en kung skulle bära. De punkter av kronan är där distributören är ansluten till tändstiften av tändkablarna. Varje punkt ansluts till ett tändstift, och varje tändstift går till en cylinder i din motor. Så en sexcylindrig bil kommer att ha sex kontakter på distributören.
3.
Hitta rotorn inuti fördelaren under locket. Rotorn snurrar runt som en helikopter rotor och som det snurrar, det överför el till de punkter i den gemensamma jordbrukspolitiken. Den el rör sig sedan genom tändstiften på motorn cylindrar.
4.
Rada upp nummer ett tändstift. Antalet en tändstiftskontakten är tänkt att vara den första som eld som motor cykler. För att detta ska ske till rotorn behöver vara i höjd med nummer ett tändstiftskontakten när kolven är i övre dödpunkt position under kompressionstakten.

Hitta Number One


1.
Titta på fördelarlocket. Vissa tillverkare etikett nummer ett terminal.
2.
Följ ledningen från cylinder till fördelarlocket. Det kommer att vara kopplad till numret en terminal.
3.
Du kan också hitta numret en terminal genom att vrida motorn manuellt tills tidpunkten märkena på kamaxel och vevaxel är uppradade. När detta är gjort, rotorn inuti återförsäljare kommer att peka på nummer ett terminal.
4.
Köp en reparationshandbok för din bil. En mängd olika reparationsmanualer kan hittas på nätet.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en stor lastbil nav
hur man byter lampor saturn dimma
hur man berättar måla färg av vin
hur man kopplar OnStar
hur man använder en tornado verktyg för säkerhet tråd
hur man återställer ljuset kontrollera motorn på en Dodge Caravan
hur man byter Lexus bromsbelägg
symtom på en sprucken avgasgrenrör
hur man återställer motorn meddelanden på ett Cadillac DeVille
hur man ansöker däck dressing