hur man byter oljefilter i en Mazda 5

hur man byter oljefilter i en Mazda 5

Mazda 5 minivan har en patron oljefilter. Detta filter sitter inuti oljefilterhuset som fungerar som den permanenta yttre skalet för filtret. Fler och fler biltillverkare går över till patronfilter grund av miljöfrågor. Allt som återstår av det använda filtret är pappers-liknande filter och plasthölje. Detta gör mycket mindre vikt och lättare förfogande än de äldre, mer konventionell metall-kapslade filter

Du behöver:. .
Bil ramper
Oljetråg.
Oljefilter uttag (75.
6 mm).
Ratchet.
6 mm hex huvud nyckel.
Ersätter olja filterpatronen.
Latexhandskar.
Skyddsglasögon.


1.
Kör Mazda 5 upp på bilen ramper och sedan dra åt parkeringsbromsen. Innan du lämnar fordonet, släpp huva spärren.
2.
Öppna huven och ta sedan bort oljepåfyllningslocket.
3.
Sätt på skyddsglasögon och handskar latex och ta de återstående verktyg innan krypa under framsidan av minibuss.
4.
Tappa ur oljan från oljetråget innan du tar bort oljefiltret bostäder. Den Oljefilterhus är bara framåt (framåt i skåpbilen) av oljetråget. När oljan runnit tillräckligt från oljetråget, byt ut kontakten oljetråget och dra åt.
5.
Passa Oljetråg under Oljefilterhus och använd 6 mm hex huvud skiftnyckel för att sätta på oljefiltret kontakten bostäder avlopp moturs. Detta kommer att dränera de flesta av olja i filterhuset. Medan oljan rinner öppnar byte oljefilter rutan och hämta den lilla packning till bostäder avtappningspluggen. Ta bort den gamla och installera den nya. Stryk ett tunt lager lite olja på den nya packningen. När oljan runnit tillräckligt från oljefilterhuset, byt oljefilter kontakten bostäder dränera och dra åt.
6.
Sätt filterhuset stickkontakten på Ratchet och slå ner på oljefilterhuset moturs. Det kommer fortfarande att vara lite olja kvar i huset så tänk på att inte tippa den tills det är för att över Oljetråg.
7.
Ta ut patronen filtret. Det borde komma ner i huset, men ibland kommer att sticka upp i kammaren. Det drar ut lätt åt båda hållen.
8.
Ta bort den gamla bostäder packning och ersätta den med den nya som lämnas i byte oljefilter rutan. Gnid ett tunt lager olja längs den nya packningen.
9.
Sätt in den nya packningen i bostäder och sätt sedan in huset i kammaren. Skruva den i för hand till en början vara säker på att du inte korsgängning det. Dra åt tillräckligt med Ratchet och oljefilter uttag.

tips och varningar


 • Det finns vissa människor, som använder syntetisk olja, som ersätter deras filter varje 3. 000 miles men inte dränera sin olja tills 6. 000 miles. Det är upp till den önskade inställningen av ägaren. Mest välrenommerade glidmedel, olja och filter stationer alltid ändra olja och filter för varje tjänst.


 • Relaterade artiklar


  hur man rengör gummi stötfångare
  varför broms rotorer rost
  hur avkoda en Ford artikelnummer
  elektronisk kontra mekaniska blottare relä
  hur man skärpa rubriker på en lastbil
  hur du justerar strålkastarna på en Cheva kavaljer
  konsument av motoroljor
  Hur packar jag den hjullager på min båt släpvagn?
  hur ändrar dimma ljuset i en Ford Fusion
  kylvätska vs vatten