hur man byter kylvätskan i en c5 corvette

hur man byter kylvätskan i en c5 corvette

C5 Corvetter var utrustad från fabrik med Dexcool kylvätska. Till skillnad från vanliga frostskyddsmedel, som är grön till färgen, är Dexcool orange. Den största fördelen med Dexcool är en längre livslängd än den gamla gröna saker, men oavsett GM: s utökade serviceintervall, bör Dexcool fortfarande bytas ut regelbundet. I slutet av 1990-talet började GM fordonsägare har problem med Dexcool-utrustade fordon, sedan dess har GM förkortat den rekommenderade serviceintervallen från 150. 000 miles till 100. 000 miles.

Du behöver:
Hjulblock (4)
. Skyddsglasögon.
Jack.
Pallbockar (2).
Tråget.
Hylsnyckelsats.
Tänger (tillval).
2 liter Dexcool kylvätska.
2 liter destillerat vatten.


1.
Ställ åt parkeringsbromsen och stoppklossar plats hjul fram och baksidan av bakre däcken för att förhindra att bilen rullar.

2.
Sätt på dig skyddsglasögon och ta bort locket kylvätskan återhämtning flaska. Arbeta inte på kylsystemet när motorn är varm. Det är bäst att låta bilen stå i 12 timmar innan du utför denna procedur.
3.
Jack upp främre änden av Corvette. Placera pallbockar under den främre ramen och försiktigt sänka bilen på pallbockar.
4.
Placera avtappningskärl under den nedre kylarslangen där den möter kylaren.

5.
använda eluttaget välja att ta bort klämman kylarslangen där nedre kylarslangen möter kylaren och skjut tillbaka slangen, bort från kylaren, var noga med att omedelbart rikta den ner i dräneringstråget .
6.
Öppna pyskranen på botten av elementet och låt det rinna ner i pannan släpp också. Du kan behöva använda en tång för att öppna pyskranen, men extremt försiktig när du gör så för att förhindra skador på pyskranen eller element.
7.
Stäng pyskranen efter all Dexcool runnit , skjut sedan nedre kylarslangen igen och dra åt slangklämman tillbaka ner. Dra inte dra åt klämman men dra åt den bara till den punkt där gummit börjar pressa genom springorna i klämman bandet.
8.
Häll en liter Dexcool i kylarens tank sedan lägger en liter destillerat vatten. Fortsätt att lägga till en 50/50 blandning av Dexcool och destillerat vatten tills vätskenivån i tanken är upp till den kalla fyllnadslinjen.
9.
Starta motorn och låt den värma upp med återhämtning tanklocket av. Kylvätskenivån kommer att gå ner lite eftersom luftrör systemet. Stäng bilen av efter en minut och toppen med kylvätska, igen med en 50/50 blandning.
10.
Tillbaka kylvätska locket återhämtning tanken och kör motorn i 10 minuter. Kontrollera kylvätskenivån: om den har gått ner, låt motorn svalna och sedan grädde på moset igen.
11.
Inspektera pyskranen och nedre kylarslang för läckor. Flytta dräneringstråget ur vägen, sedan försiktigt jack bilen tillbaka från domkraften, ta bort domkraften och sänka bilen tillbaka på marken. Kontrollera kylvätskenivån igen efter nästa dag att köra.

Tips och varningar


 • Många Corvette klubbar och Corvette mekanik specialitet rekommenderar att du byter Dexcool senast 90. 000 miles och vissa så ofta som 60. 000. Med detta i åtanke är det bäst att kontrollera din kylvätska tillstånd var 30. 000 miles och ändra det direkt om den inte ser fräsch och orange.
 • Arbeta aldrig på en het kylsystem.
 • Blanda aldrig Dexcool med någon annan typ av kylvätska. Blandningen kommer att förvandlas till en geléartad, sura slam och börja äta bort på din radiator, insugningsrör och kylvätska sensorer systemet.


 • Relaterade artiklar


  hur du gör din bil längre
  hur man rengör en bil behå
  hur man återställer min bil klocka
  hur du tar bort billack från strålkastare täcka
  hur man polera keramiska beläggningar
  gmc safari radiator avlägsnande
  hur man byter bakljus & skygglappar
  hur man byter en takbelysning
  hur man roterar bil-och lastbilsdäck
  hur man byter en Honda Element bakrutetorkare