hur man blandar syntetisk olja med icke syntetisk olja

hur man blandar syntetisk olja med icke syntetisk olja

Med införandet av syntetiska oljor, syntetiska blandningar av olja och diverse andra tillsatser olja förebådade med förvirrande och ibland felaktiga annonskampanjer är det svårt för den genomsnittlige konsumenten att veta vad som är vad i motoroljan världen. Men fakta är inte alls lika förvirrande som de rykten och hype flöt omkring. Syntetisk olja är en av människan skapad förbättrad standard olja, men de två kan blandas utan skadeverkningar så länge en del kloka åtgärder vidtas först

Du behöver:.
Syntetisk olja.
Icke-syntetisk olja.


1.
Köpa samma märke, om möjligt, och samma vikt olja i icke-syntetiska och syntetiska. Om du planerar att göra flera oljebyten, är det förmodligen bäst att köpa ett fall av vardera för att spara några cent.
2.
Tömma oljan i en droppe kastrull och ersätta din olja filter som du normalt skulle för ett oljebyte. Sätt tillbaka avtappningspluggen.
3.
Häll lika mycket av både syntetiska och icke-syntetiska oljor i oljan påfyllningshalsen. Du måste se till att de båda är samma vikt, eftersom du inte någonsin vill blanda vikter (i. e. Blanda inte en 10W30 standard olja med 5w20 syntetisk olja). Om din oljepåfyllningslocket inte säga vad vikt du ska använda, kolla oljestickan. Om den inte är präglad på oljestickan, kolla instruktionsboken. Om allt annat misslyckas, kontakta din återförsäljare för specifikationer olja vikt.

Tips och varningar


 • Oroa dig inte för att blanda de två oljorna. Syntetiska blandningar som många reparation anläggningar användning, och bildelar butiker säljer i kvarts och gallon, är ingenting annat än en 50/50 blandning av syntetiska och icke-syntetisk olja. Det är inte tillrådligt att blanda märken, men detta gång på ett tag kommer inte att ha några långsiktiga dåliga effekter på din bil.
 • Du kan byta från full Standard Oil till full syntetisk olja och tillbaka igen utan sjuk effekter på motorn, om inte bilens specifika bruksanvisning stater ska du bara köra full syntetisk. Detta är dock oftast bara fallet med sportbilar, såsom Corvetter.


 • Relaterade artiklar


  hemlagad avfettningsmedel på bilmotorer
  hur man rengör en motor honda accord
  hur man byter olja filter i Catera
  instruktioner för att ändra bromsbelägg på en Chevrolet Avalanche
  hur man rengör en interiör bilbarnstol
  Batteriet underhåll och skyddsinstruktioner
  hur du tar bort rotorer skivbroms på en Toyota matrix
  hur man installerar en ny bil batteri i bilen
  hur kontrollerna av transmissionsolja på en Jeep Patriot
  hemlagad vindruta formel bug remover