hur man berättar när sprag i en momentomvandlare går dåligt

hur man berättar när sprag i en momentomvandlare går dåligt

Fråga någon som har haft en trasig bil eller lastbil på grund av "någonting i överföringen," och de kan berätta för dig att innan en överföring tekniker berättade för dem vad som var fel, de hade ingen aning. Du ska veta att spara pengar på en dyr överföring jobb kan vara så enkelt som att veta hur jag ska säga när sprag i en momentomvandlare går dåligt. Lär dig vad som väntade och fixa det snabbt om och när du har ett problem med en dålig sprag i momentomvandlaren

Du behöver:.
Bil eller lastbil (GM /GMC).
Automatisk växellåda.
Vägbanan (en mil).


1.
In i fordonet och engagera tändningen med nyckeln. Rulla ner fönstret och använda dina öron för att lyssna på ljuden som kommer upp från transmissionen. Efter en inledande period på en till två minuters uppvärmning, kan du börja provköra fordonet att säga när de sprag i en momentomvandlare går dåligt.
2.
Shift fordonet i strävan att dra framåt. Är det i växeln och gå framåt när köra? Normalt, om det framåt sprag i en momentomvandlare går dåligt eller är trasig kommer det tillåter inte fordonet att gå framåt när enheten.
3.
Placera fordonet i parken igen och flytta sedan reglaget till den omvända positionen. Uppfyller fordonet gå i omvänd? Även om en momentomvandlare sprag går dåligt, kommer det fortfarande vara möjligt för fordonet att placeras i omvända och har rörelse.
4.
Kontrollera återstående redskap på samma sätt. Ställ växelreglaget i varje växla manuellt poäng och försök att gå framåt. Allt detta kan ske inom ett litet område. Från en stående position kan du kontrollera om alla de redskap kommer att engagera ordentligt.
5.
när fordonet normalt, kör inom en mils radie från din utgångspunkt vid en trasig eller dålig sprag stoppar överföringen från att fungera ordentligt. Under färd, kan man växla igenom växlar framåt. Kontrollera igen för den "felande redskap" som kommer att enheten och första växlarna när sprag i en momentomvandlare går dåligt.
6.
Slutför provköra genom att återvända till den plats ursprungsbeteckningar och analysera resultaten. Har växelbyte lätt genom alla växlar? Då är det nog inte den främre sprag i en momentomvandlare. Det är när det finns "saknas redskap" som du kan överväga att ha momentomvandlare bort och kontrolleras innan behöva betala för en ny sändning ombyggnad.

Tips och varningar


 • Kontrollera transmissionsolja nivå och vara säker på att är inte ditt problem först. Försök att flytta in och ut ur de saknade redskap när man tar en kilometer provkörning för att se om sprag kommer att engagera eller inte. Ett brutet sprag kommer inte att låta växeln alls. Alltid avgöra om problemet ligger hos momentomvandlare INNAN någon överföring ombyggnad.
 • under provkörningen, kör inte över hastigheten eller segla. Ett brutet sprag kan leda till katastrofala skador som skapar en "låst" transmissionen som är farligt när man kör vid varje hastighet. Alltid försöka diagnostisera ett problem "från gatan" först.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en torkarmotor på en GMC
  hur du anger ett pris på bilhandlare
  hur man byter min GMC Envoy luftfilter
  hur man installerar en stram kylarslangen
  hur man byter bromsbelägg på en Toyota Tacoma
  ford focus tur signalljus avlägsnande
  hur man beräknar en ring & pinion utväxling
  hur du tar bort gula färg linje från bil
  hur man håller gjutning på bilrutorna rena
  hur man fixar Pinhole rost