hur man ändrar jeep Rubicon vätska överföringen

hur man ändrar jeep Rubicon vätska överföringen

Du bör byta olja i överföringen av din Jeep Wrangler Rubicon som en del av ett regelbundet underhåll program. Jeep rekommenderar att du ändrar ATF 4 olja överföringen i din Rubicon NV241 överföringen var 30. 000 miles. Mopar ATF 4 finns på Jeep återförsäljare och vissa bildelar butiker. Medan det finns andra typer av vätska som kan fungera, är detta den enda vätska som rekommenderas av Jeep, och använda något annat kan påverka din garanti

Du behöver:. .
Hjulblock
Tråget.
18 mm hylsa.
10 mm Allen huvud uttag.
Ratchet.
Flaska pump.
ATF +4 (2 kannor).


1.
Blockera hjulen på din Jeep så att den inte kan rulla eller flytta medan du är under den. Leta reda på fyra bultarna som håller överföringen hasplåten till botten med din Jeep.
2.
Bort de fyra fästskruvar från hasplåten med en 18 mm hylsa och spärrskaft. Sänk hasplåt ner och ta bort den från under Jeep.
3.
Placera ett tråget under överföringen att fånga den gamla vätskan som du tömma den. Varje ren hink eller tråget kommer att arbeta för att fånga vätskan.
4.
Leta i avloppet och påfyllningslock på baksidan av överföringen. Ta bort pluggen med en 10 mm Allen huvud vägguttag och ställ den åt sidan för nu.
5.
Ta bort avtappningspluggen från överföringen fallet med en 10 mm Allen huvud uttaget och spärrfunktion. Ställ kontakten åt sidan och låt vätskan rinna ut ur överföringen tills all vätska stannar ut ur dräneringshålet.
6.
Tillbaka avtappningspluggen i avloppet hålet på överföringen och dra åt med en 10 mm hylsa och spärrskaft. Moment i kontakten till 20 mul-pounds med en momentnyckel.
7.
Installera flaskan pumpen på en av de kannor ATF 4 transmissionsolja. Sätt i slangen som är ansluten till pumpen i fylla hålet och börja fylla överföringen fallet med vätska.
8.
Fyll överföringen tills vätskan börjar sippra ut fyllningen hålet på överföringen. Jeep måste stå plant när du fyller det fallet, eller den nivå kommer inte att vara korrekt.
9.
Installera pluggen och dra åt den med 10 mm Allen huvud uttag. Dra åt kontakten till 20 mul-pounds med momentnyckel.
10.
Höj överföringen hasplåt på plats och installera de fyra fästskruvar som håller överföringen på plats. Dra åt bultarna med en 18 mm hylsa och spärrnyckel tills det är säkert.

Tips och varningar


 • Omhändertagande av den använda vätskan är rätt viktigt. De flesta Bildelsaffärer har program för att acceptera används olja och transmissionsolja för liten eller ingen kostnad. Kontrollera med bildelar butikerna att ta reda på vem som kan ta din.


 • Relaterade artiklar


  hur man ändrar en kabelstyrrullen
  hur man byter en motor wrangler värmare
  det bästa sättet att göra din egen frostskyddsmedel auto fönsterputsmedel
  hur reparera slangen på en återgång radiator reservoar
  Definitionen av en bromsrotortemperatur
  hur man roterar bil-och lastbilsdäck
  hur man ansluter en ljuddämpare till ett rör
  ford diesel oljetråg avlägsnande trick
  Hur man använder en twister säkerhetsvajern
  rensar koder på en sterling lastbil