hur ladda luftkonditioneringen på min ford freestyle

hur ladda luftkonditioneringen på min ford freestyle

Med tiden din Ford Freestyle är luftkonditioneringen systemet kan börja att blåsa varm luft, ett tecken på att det måste laddas med kylvätska. Föra din Freestyle till en mekaniker kan vara dyrt och tidsödande. Spara pengar och tid genom att ladda luftkonditioneringen själv med en burk R134a köldmedium tillgänglig på alla lokala Biltema. Följ lämpliga åtgärder och du får kall luft i bilen igen

Du behöver:.
R134a köldmedium
Slangen.


1.
Låt Ford Freestyle är motorn svalna i minst 30 minuter innan du påbörjar något arbete under huven för att förhindra potentiella brännskador.
2.
Leta luftkonditionering tjänst beslag. Den höga passning i sidled kan hittas på slangen som går från kompressorn till kondensorn. Något låga monteringen ligger på sugslangen går från ackumulator till kompressorn. Håll din Freestyle bruksanvisning i närheten så att du kan hänvisa till bruksanvisningen för den exakta platsen.
3.
Montera ladda service slangen och ventilen till köldmediet kan. Instruktioner finns på sidan av burken.
4.
Vrid ventilen på. Detta kommer att punktera Locket på burken, släppa lite på luft och kylvätska. Stäng ventilen omedelbart för att förhindra förlusten av extra kylvätskan.
5.
Anslut tjänsten slangen till låga sidan fästet på luftkonditionering. Håll burken upprätt medan du laddar enheten.
6.
Slå på Freestyle's motorn och vrid luftkonditioneringen till den högsta inställningen. Det hjälper att ha en annan person hjälpa dig med detta steg så att du kan övervaka enheten luftkonditionering och den andra personen kan övervaka luft kyla. Öppna ventilen tjänsten slangen så att köldmediet kan flöda in i systemet. Den andra personen ska känna luften blir svalare inne i Freestyle. Om du gör jobbet ensam, glida in i Freestyle och känn luften.
7.
Stäng slangen ventilen och stäng av motorn när du är klar laddar systemet. Avgift till systemet före köldmedium är tomt i burken eller tills luften blir inte kallare. När ventilen är stängd, koppla bort den från den låga passning i sidled. Upprepa denna procedur när som helst din luftkonditionering behöver laddas.


Relaterade artiklar


hur du tar bort skriver från en bil vindruta
hur man byter en glödlampa chef ljus
hur injektorn drivrutinsmodulerna verk
vad är en kondensator används i en bilstereo?
pneumatiska jack guide
det bästa sättet att rengöra aluminium fälgar
vad är tecken på en dålig kardanknut?
hur du lägger till vatten till cellerna auto batteri
hur du tar bort filmen från plast bil strålkastare täcker
hur du tar bort envisa bromstrummor