gör det själv bil reparation

gör det själv bil reparation

Med ett fordon underhålls av en professionell butik är ett bekvämt och enkelt sätt att hålla din bil kör säkert, men det också råkar vara dyra. Mekanik i större storstadsområden kan debitera $ 100 per timme eller mer. Även ett oljebyte på en butik som specialiserat sig på oljebyte kan kosta $ 70 eller mer. För ägare som är villiga att investera pengar i några grundläggande verktyg, kan majoriteten av bilreparationer göras hemma

Du behöver:. .
Tube av hjullager och chassi smörjfett
Fettspruta (med flexibel slang munstycke).
Shop trasor.
Skyddsglasögon.

saker du behöver

Om du ska ta itu med bilreparationer, behöver du rätt verktyg. En högkvalitativ Jack och uppsättning pallbockar är must-haves, så att du kan lyfta bilen för att få tillgång till undersidan av bilen till jobbet på områden som fjädring och bromsar. Inte snåla på dessa delar, eftersom detta är en säkerhetsfråga. Om du vill ha det bästa setup, en hiss som kan höja bilen tillräckligt högt för dig att stå under det är ett ovärderligt verktyg, men en hiss kostar tusentals dollar. Därefter behöver du minst den en socket set och Ratchet, en full uppsättning av öppna nycklar, och en mängd skruvmejslar och diverse andra verktyg. Ett sätt att bygga upp ett bra urval av verktyg är att köpa de verktyg när de behövs för vissa reparationer. Du kommer också att behöva gummihandskar, en del tyngre belastade mekanik "handskar, containrar olja, trasor och rengöringsmedel förnödenheter (som Simple Green och ett avfettningsmedel).

Börja smått

Före dykning i en fullt utvecklad motor återuppbygga eller något lika hotfull, börja med små, som ett oljebyte eller mindre TuneUp. Detta kommer att ge dig erfarenhet och bygga upp kunskap och förtroende som du kommer att behöva ta itu med större arbeten. När du har gjort en liten reparation, till exempel att ändra pluggar på en bil, gå vidare till broms och fjädring fungerar. Även om dessa är potentiellt knoge busting jobb kan du spara en massa pengar att göra dem själv, eftersom de är arbetsintensiva. Innan du vet ordet av kommer du överväger din första motor återuppbygga, där du potentiellt kan spara tusentals dollar i kostnader för arbetskraft.

Bygg dina resurser

En av de viktigaste faktorerna till att utföra dina egna bil reparationer ha tillgång till resurser som kan hjälpa dig att avgöra vad problemet är med din bil och korrekt steg som behövs för att reparera den. Först få en bra verkstadshandbok för din bil. Det finns många förlag som producerar omfattande manualer för en mängd olika bilar. Några av de bästa handböcker från Bentley, men Haynes och Chilton har också bra. En annan resurs är de online-forum som har vuxit upp på Internet som tillgodoser alla typer av bilar, oavsett om det är en Ferrari eller en Ford. Dessa forum är ovärderliga källor för att hitta ut information om särskilda förfaranden för att reparera ditt fordon. En av de främsta anledningarna till att dessa forum bildades var så att folk kunde dela sina kunskaper och få hjälp. Det är Internet på bästa sätt, och forum är mäktiga världsomspännande samfund. Dessutom blir aktiva i lokala klubbar för den typ av bilar som du äger. Förutom den sociala aspekten, kommer du att lära känna likasinnade bilägare. Och bilen klubbar som BMW Car Club of America (BMW CCA) har ofta tech sessioner, där erfarna mekaniker ger seminarier om alla detaljer i de bilar som klubbens medlemmar egna.


Relaterade artiklar


mazda 6 oljetråg avlägsnande
hur man byter olja filter i Catera
hur du gör din bil längre
hur man återställer olja ljus ändra indikatorn på 1990-1994 corvette
hur man målar en racerbil
Vad gör en Bränslesolenoid göra?
hur man får märkpenna ur bilklädslar
hur man kan förebygga bil tyg hussvamp
hur man bestämmer storleken vinterdäck
hur man tar hand till bilindustrin klarlack måla