diy växellådsolja förändring i en Jeep Grand Cherokee

diy växellådsolja förändring i en Jeep Grand Cherokee

Transmissionsolja, eller vätska, som det oftast kallas, är mottagliga för att bryta ner precis som motorolja. Som sådan behöver den vätska förändras med vissa intervaller. Men till skillnad från motorolja, dessa intervall är inte tillnärmelsevis lika ofta. Jeep rekommenderar överföring på Grand Cherokee servas varje 20. 000 till 30. 000 miles, beroende på din driftsförhållanden. Medan det är bäst att ha det spolas utför en töm och fyll i hemmet är bättre än att bara strunta i det

Var Beredd

Innan du börjar rinna ut en droppe från din sändning, se till att du har rätt vätska, överföring pan packning och filter för visst år, göra och modell.

Att ha fel filtret betyder att du inte kommer att kunna installera det och i stället kommer att sluta midservice och återgå till affären för att köpa den korrekta.

med fel vätska kan betyda långt värre, upp till och med förstöra din sändning. Din Cherokee bör ta antingen ATF +3 eller ATF 4 transmissionsolja, men kolla med din bils specifika bruksanvisning att vara säker. I ett avlopp och fyll förfarande, kommer du bara kunna ändra 4-6 kannor, men det är bäst att ha ett ärende på hand.

Det är också praktiskt att ta en titt på din överföring pan innan du går till butiken. Du bör notera den särskilda form av pannan och siffror eller bokstäver präglade in i den. Detta gör att du kan vara bättre utbildade vid köp pannan packning och filter, så du inte får hem och hitta dig själv innehar en påse fylld med fel delar.

Take Your Time

Din sändning pan kommer att ha mellan 15 och 20 bultarna som håller den på plats, beroende på den specifika överföringen. Ta inte ut dem på en gång. Istället lossa dem alla om 1/4-tums och sedan ta bort bultarna i ena änden så att vätskan rinna in i din droppe pan. Annars kan du hamna bär transmissionsolja, som levereras med en härlig doft som kan hänga runt i flera dagar.

När du tar pannan av, kan det ha en tendens att fastna för överföring, så omsorgsfullt bända ner i den ände där du tog bort bultarna. Var mycket försiktig och repa inte tätningsytan eller deformeras pannan.

Vara rena

När du har pannan av, tar några minuter att komma ut från under Jeep och rengör med matolja. Få alla gamla packningen från pannan, rengör alla gamla vätskan ur den, sedan se till att den är helt ren innan du sätter den nya packningen på den. Vissa sändningar har en rund magnet i pannan att fånga alla de små metallspån som följer med sändningen slitage. Rent att stänga och innan du installerar pannan.

Du också kommer att vilja rengöra tätningsytan på undersidan av överföringen innan du sätter pannan igen.


Relaterade artiklar


hur man byter Hyundai torkarblad
hur hävert gas från en Honda Ridgeline
ersättning förfaranden för en Prius navigering skiva
hur är stål fordonsindustrin hjul?
hur man gör ett handtag för fordonsindustrin golv uttag
hur man fixar Pinhole rost
hur man installerar en toyota oljefilter
hur reparera en Oldsmobile Cutlass strömbrytare blinkers
hur du ändrar parkering ljus på en Nissan pickup
keramiska bromsbelägg vs metalliska