Hur kan jag testa en strålkastare relä?

Hur kan jag testa en strålkastare relä?

När du slår på strålkastarna, sätta dig strömmen till spolen av ett relä som stänger den elektriska kontakten till din strålkastare. Om dina strålkastare inte fungerar, kan reläet vara dåliga. Kunde emellertid säkring har också misslyckats, det är viktigt att först kontrollera säkringarna, eftersom de inte mycket oftare än reläer. Om säkringen är OK, kan några enkla steg hjälper dig att isolera en dålig relä innan du behöver en multimeter eller en mekaniker

Sätt på Lights

Sätt på lamporna. Om endast ett ljus tänds, är reläet OK och du förmodligen har en dålig strålkastare. Reläet arbetar både strålkastare.

Lyssna efter Klicka

Öppna huven och stå nära strålkastaren relä. Har någon slår på strålkastarna. Om du hör reläet klicka, du vet spolen fungerar, men du vet inte om kontakterna. Om du inte hör klicket är din relä förmodligen dåligt.

Byt Relay

säkraste sättet att testa en strålkastare relä är att ersätta det med en känd bra. Om du inte har en ledig, din butik auto utbudet kan ha en politik för återvändande, så du kan alltid köpa en och sedan lämna tillbaka den om det behövs.

Multimeter Tester

Du kan testa reläet med en multimeter, men du måste veta hur man använder det. Dra reläet ur hållaren och kontrollera över batteriet med ohmmeter delen av multimetern. Det bör läsa litet motstånd under 100 ohm. Om den läser högre, spolen på reläet dåliga. Om den är bra, byt reläet, slår på din lampor och kontrollera spänningen vid vanlig (C) terminal. Du borde läsa 12 volt. Om inte, är din säkring förmodligen dåligt. Om du läser 12 volt, kontrollera normalt öppen (NO) kontakt i stafett. Det borde stå 12 volt. Om inte, dina reläkontakterna är dåliga. Se referenser för reläkontakten layout information.


Relaterade artiklar


hur man använder sköldpaddan sammansatta vax polering
hur man skär din körning kostnaderna och spara pengar
hur man byter olja i en 5,9 diesel dodge
hur man byter vätskan i en jeep överföringen
hur man väljer och företaget Auto transport
kan en remskiva drivremmen rengöras?
vad man ska använda för att rengöra en cylinder broms mästare
hur man byter passat dimljus
hur man lufta ur en huvudcylindern på en lastbil
hur man byter vindrutetorkare på en Dodge Dakota