Honda Odyssey batteribyte

Honda Odyssey batteribyte

Byte av batteriet på en Honda Odyssey är ett snabbt och enkelt underhåll jobb som kan ske inom några minuter. Med fyra muttrar som håller allt på plats, även om du är den mest oerfarna av mekanik, kan du utföra det här jobbet utan några problem eller frågor

Borttagning av batteri en 10mm spärrfunktion eller nyckel kommer att behövas för att lossa de två muttrarna som håller batteriet på plats och ta bort batterihållaren själv. Detta kommer att vara det enda som håller den på plats. Efter uttagningen kommer batteriet rör sig fritt. De sista två muttrar håller de positiva och negativa kablarna på batteriet inlägg. De måste bort för att batteriet ska tas bort helt från fordonet. När batteriet kopplas bort, kommer bilen inte ha någon makt och kommer att förlora data, till exempel radio-nummer och alla förinställningar.

Batteriinstallation

Installationen kommer att avlägsnandet i omvänd. Ställa in det nya batteriet på plats under huven, anslut positiva och negativa tillbaka kablarna på batteriet. Detta bör inte vara en svår process att räkna ut vilken tråd är vilken eftersom de har utformats för att inte nå andra till den andra efter att undvika att de blandas upp. Om du har problem, kommer dock den röda kabeln går in på det positiva och svart på den negativa. De kommer att identifieras med en symbol ovanför varje inlägg på batteriet.

När kablarna är anslutna, sätt tillbaka hållaren på plats med botten krokar att ansluta till deras anvisad plats bredvid batteriet och dra åt nötter tills batteriet är säkert på plats. Detta kommer att vara i slutet av installationsprocessen och det nya batteriet är installerat. Det rekommenderas att köpa ett nytt batteri direkt från återförsäljare så att den passar ordentligt. Se alltid till att det nya batteriet har samma A vid kallstart som det gamla batteriet så att det kan garanteras en lång livslängd.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en BMW emblem
hur man byter en ljus outback dimma
vad som orsakar torka, ruttnade däck?
hur man får rost bort av dubbelt avgassystem tips
Hur man knyter ett däck täcka
hur man installerar våren hissar i en bil
hur man använder 10W40 olja i en Jeep Cherokee
Hur gör jag avisa en bil fönster utan värmare?
hur man rengör aluminium hjul
hur ändrar ventilkåpan packningar på en ny skalbagge