prius överföringsproblem

prius överföringsproblem

Toyota Prius är en av de mest populära hybridbilar som finns på marknaden idag, och har sålts i ett decennium i USA, konsumenter och recensenter auto kan ta ett långsiktigt titta på Prius överföring för några större problem eller nackdelar. Medan Prius växellåda inställning har förändrats sedan fordonet infördes, enkelhet och effektivitet i utformningen i allmänhet innebär färre potentiella problem

Funktion

Prius växellåda är känd som en "elektroniskt styrd steglös växellåda" (ECVT) och skiljer sig från den automatiska och manuella transmissioner vanliga i bilar i sin enkla design, som gör att växlarna för att kontinuerligt och exakt justera längs ett kontinuum snarare än förändring i olika positioner.

Historia

Medan ECVT har uppstått endast i 1990-talet i hybridbilar, var kontinuerligt variabel transmission först skapade i 1886 och har sedan dess använts främst i industriella verktyg som svarvar och pressar borr. Den förbättrade material och användning av dator mikroprocessorer i bil design och tillverkning endast nyligen gjort tekniken en praktisk tillämpning i hybridbilar. Den kontinuerligt variabel transmission design är nu undersökas kontinuerligt och finslipade från år till år för att minska dess brister och utöka sin potentiella användningen.

Teorier /Spekulationer

Eftersom ECVT är utformad för att enkelt och effektivt, inklusive bara remskivor, ett bälte och mikroprocessorer innehåller Prius överföringen teoretiskt mindre utrymme för problem att uppstå än en traditionell växellåda med fler rörliga delar för att slitage och fel.

funktioner

Prius växellåda har också en power-delanordning som balanserar användningen av bränsle och elkraft i hybridmotor. Kraften-split enheten använder en generator snarare än en förrätt att starta bilen, så Prius växellåda problem kan påverka bilens förmåga att påbörjas samt köra.

Överväganden

Under 2004 Prius överföring ändrats från Toyota Hybrid System (THS) till Hybrid Synergy Drive (HSD), vilket innebar att ECVT gjordes från lättare och mer fjädrande material för att rymma större motoreffekt . Medan Prius överföring före 2004 skulle ha stött på problem och svåra slitage på transmissionen bältet på motorer större än 1,2 liter, gjorde det möjligt HSD Toyota för att öka motorns storlek och effekt utan ökad risk för Prius överföring problem.

Förebyggande /Lösning

hybrid-relaterade komponenter i Toyota Prius täcks av garanti i åtta år eller 100. 000 miles. Prius överföring är med i hybridsystem i HSD design, och Toyota hävdar att det mesta Prius fordon kräver ingen service till hybridsystemet över fordonets livslängd. Efter en regelbunden service och underhåll schemat bör vara tillräckligt för att förhindra Prius överföring problem i de flesta fordon.

Varning

Vissa återförsäljare kanske inte anser Prius överföringen ska en del av hybridsystem i modeller före 2004, då alla hybridkomponenter integrerades i överföringen. Kontrollera att din lokala återförsäljare har mekanik som har erfarenhet diagnostisera och åtgärda problem i hybridfordon innan du tar Prius på service.


Relaterade artiklar


hur du återställer oljenivån med OnStar
hur reparera en färg chip
hur man rengör film bort av bil glas
diy släpvagnens ram
hur du tar bort vårdagjämningen nackstöd
Hur fungerar flytande huvud fungerar packning reparation?
hur man byter broms rotorer i min bil
hur koppla bort batteriet från en bil med krockkuddar
vård av platser auto läder
hur man byter nissan kuddar Murano broms