hur man underhåller en optima batteri

hur man underhåller en optima batteri

Optima varumärke är en hög kvalitet, effektiv batteri som används i alla typer av fordon, från kommersiella bilar till marina båtar till stadsjeepar och dieselfordon. Optima batterierna är 99,99 procent rent bly, vilket bidrar till deras makt. Optima batterier består av attraktiva funktioner idealisk för de flesta entusiaster, såsom dess snabba omladdning och korrosionsbeständighet kapacitet. Optima erbjuder också själv-underhåll funktioner som är attraktiv för många offroad-entusiaster. Enligt optima. com, dessa batterier ger dubbelt livslängden hos en traditionell batteri. Ändå måste Optima behållas för att ge alla fordon tillförlitlighet att det lovar

Du behöver:. .
Tandborste
Bakpulver.
Vaselin.
Batteriladdaren.


1.
Inte överladda batteriet. Optima batterier klarar inte bra med runt dygnet laddning. Dessa batterier inte "gas upp" som våta blybatterier och när alltför höga, kan de orsaka permanenta skador på batterierna "elektrolyter. Använd lämplig laddaren spänningen innan du laddar batteriet och använd aldrig en laddare med 12-amp eller lägre spänning.
2.
städa ordentligt Optimal batteriets polspänning att behålla sin livslängd. Använd en tandborste, bakpulver och vatten för att borsta bort eventuella crud. Specialiserade batteri städare är också effektiva. Torka batteriet och applicera vaselin till batteriet terminal för att förhindra korrosion.
3.
Håll ett Optima fordonets batteri i gott skick. Undersöker om batteriet läcker, eroderade eller löst sittande kablar, och rostiga klämmor terminalen. Om batteriet behöver laddas, bara använda startkablar som är fria från rost och erosion.
4.
bevara hälsan hos en Optimal batteri genom att hålla den i perfekt temperatur. Undvik att hålla batteriet i extrema väderförhållanden och temperaturer lägre än 10 grader Fahrenheit. Kör bilen i minst 15 minuter om utomhustemperaturen är kalla. Lagra dina Optima batteri i en väl tillsluten parti eller garage, och håll den borta från fuktiga miljöer.
5.
Har Optima bilbatterier professionellt inspekteras och servas en gång per kvartal. Kontrollera batterispänningen var sjätte månad om beloppet understiger 12. 6 volt. Använd en underhållsladdare för att fylla på batteriet efter det har suttit en längre tid eller om den har genomgått dränering på grund av på elektronik utrustning (t. ex. GPS-system, dator, radio, tv etc. ).


Relaterade artiklar


rostar omvandlare & hämmare verkligen fungera?
hur kontrollerna av transmissionsolja på en Honda pass
vad betyder sae?
hur man gör med begagnade däck i Gwinnett
hur man installerar en pump bosch bränsle
Hur får man en bränslepump från en Ford bränsletank
hur man fyller en Chevrolet Van med kylvätska
diy baklucka kabelersättning
kylvätska vs vatten
hur man gör med bildäck