hur man rengör Automotive bränsleinsprutningar

hur man rengör Automotive bränsleinsprutningar

Bensin är det som håller vår fordonets motor igång, men samma bensin kan också lämna ånga avlagringar i munstyckena bränsle. Ångan inlåning ligger sedan till hårda lack, som med tiden täpper till fordonets bränslesystem injektionsmissbrukare. Många bensinstationer nu lägga till tvättmedel och tillsatser i sina bensin för att eliminera eller minska problemet med igensatta injektorer, men denna typ rättsmedel kommer aldrig att helt eliminera problemet eller tom helt eliminera behovet av en bilmekaniker. Detta underhåll jobbet utförs bäst efter det att fordonet har suttit ostört över natten.

Du behöver:
Skruvmejsel
. Luftkompressor.
Rengöringsmedel.
Vadderad klämma eller u-tube.
INSPRUTARE rengöringssats.


1.
Inaktivera Automobiles bränslepumpen och plugg linjen bensin återvända med en vadderad klämma eller en u-röret så att bensin eller bränsle kan återgå till bensintanken efter att ha utfört underhåll jobbet. Ta tryckregulatorn lösa genom att koppla loss vakuum slang som är ansluten till regulatorn genom att skruva loss klämman eller genom att koppla bort de elektriska kontakterna (varierar efter fordon) som är knutna till bränsleinsprutarna.
2.
Anslut toppen av insprutare rengöringskit till toppen av bränsle-porten på bensin /bränsle järnväg. Ta av tanklocket från bensintank för att hålla alltför stort tryck från att bygga upp i bränslesystemet, eftersom rengöringssats, när ansluten till en luftkompressor, kommer att driva en stor explosion av lufttryck i hela bränslesystemet.

3.
Slå på bilens tändning på att se till att motorn startar inte över när bränsle-pumpen stängs av. Öppna ventilen kontinuerligt på kit tills trycket behandlingen når den högsta bränsletrycket för ditt fordon. (Kontakta din tjänst manual eller i den manual som följde med fordonet eftersom mängden tryck varierar mellan olika fordon. )
4.
Starta motorn att låta rengöringsmedel för att köra igenom bränsle injektorer för cirka fem minuter eller tills motorn stängs av på egen hand. Återställ bränsle pumpens brytare om tillämpligt. Sätt tillbaka tanklocket och återanslut sedan motorns tryckregulatorn.
5.
Kontrollera bränsle injektorer för väl fungerande genom att starta motorn och sedan infoga en extra lång skruvmejsel mot injektorn och järnväg lyssna efter en snabb sekvens klicka ljud för att indikera spridarna fungerar som önskat.

tips och varningar


 • Insprutare som är dåligt igensatt bör rengöras av en professionell bilmekaniker som kommer att utföra testet såsom HC och CO test för att kontrollera fordonets utsläppsnivå eller en injektor provtryckning tills spridarna utför som avsett.
 • Bensin och insprutare lösningsmedel är mycket brandfarliga och bör aldrig utföras runt öppen eld eller gnistor (rökning). Kom ihåg, utföra detta underhåll under förmiddagen att hålla dessa brandfarliga material kommer i kontakt med varm motor eller bildelar såsom ett avgasrör, grenröret eller katalysatorn.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar Serpentine belt för en ford zx2
  hur man byter bromsarna på en Hyundai Santa fe
  Vilka är orsakerna till den extrema inre däckslitage?
  hur man byter LED-lampor i släpvagnar
  hur man kan återställa grumlig strålkastarna linser på din bil
  hur man ändrar glödlampor på en Toyota RAV4
  hur tjänsten en Ford balsam fokus luft
  hur man rengör bilen täcker
  hur man rengör svart krom
  hur man installerar en gömde glödlampa