hur man byter ut bromsbelägg i set om en efter en

hur man byter ut bromsbelägg i set om en efter en

Byta bromsbelägg är en enkel procedur. Med några säkerhetsåtgärder och lite skicklighet, kan jobbet göras inom en timmes tid. Följ dessa enkla steg och förfarandet kommer att bli en lätt match. För omfattningen av denna artikel kommer vi att byta till vänster kuddar frambromsen

Du behöver:. .
Tvingfäste
1/2-tums vridmoment huvud uttag.
Emballagetråd.
Däck järn (storlek att fordonet lug nut).
Lug nut nyckel.
Hydraulisk domkraft.
Pallbockar.


1.
Använd dina däck järn för att lossa och ta bort varje klack muttern på vänster framhjul genom att vrida muttrarna moturs. Använd uttaget hjullås och din 1/2-tums spärrnyckel att ta bort muttern låser lug om tillämpligt.
2.
Placera en domkraft under mitten fästpunkten för framsidan av ditt fordon. Stäng jack ventilen och höja bilen till den punkt där däcken kan tas bort.
3.
Bort däcken och placera en pallbock under de punkter sidobalkarna på båda sidor av framför bilen. Sänk domkraft genom att öppna ventilen långsamt tills fronten på bilen vilar på domkraften.
4.
Använd uttaget vridmoment huvudet och 1/2-tums spärr för att lossa och ta bort bulten bromsok. (Se servicehandboken för lokalisering av denna bult på din bil). Använd emballagetråd att hänga bromsok från fender väl så att bromsoket inte hänger från bromsledningen.
5.
Bort den använda bromsbeläggen från sina platser och kasta en. Placera den andra plattan plant mot bromscylindern och placera Tvingfäste så att den vilar mellan bromsbelägg och mitten av bromscylindern.
6.
Vrid Tvingfäste medurs tills cylindern är i jämnhöjd med cylinder bostäder, och ta bort klämman och pad.
7.

Position ny platta i samma riktning som den du bort och se till att våren är säker i bromscylindern. Den andra pad våren kommer att passa i en skåra på bromsok själv.
8.
Placera bromsok, med pad bifogade över bromsen rotorn och säkra åtdragningsmoment huvudet med hjälp av vridmoment huvud uttag och 1/2-tums Ratchet, vrida medurs. Ta bort emballagetråd.
9.
Tillbaka framhjulet och dra åt varje lug nut tills de är alla säkra och an mot fälgen. Höj domkraft genom att stänga ventilen hand tills den lyfter bilen tillräckligt hög för att rensa domkraften.
10.
Ta bort domkraften. Sänk bilen till marken genom att vrida hand ventilen på hydraulisk domkraft till öppet läge. Använd dina däck järn och 1/2-tums spärrnyckel med att dra åt muttrarna i ett stjärnmönster och vridmoment specifikationer.

tips och varningar


 • Låt inte bromsok att hänga med broms slang. Detta kan skada slangen och orsaka vätskeläckage.
 • Se till att dra åt muttrarna i ett stjärnmönster (efterdra lug 1 i ordningsföljd, då klacken 3 och sedan 5, sedan 2, sedan 4) så att de sits jämnt.
 • Arbeta med fordon upphängt i en domkraft eller pallbockar är mycket farligt.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bromsljus på en Nissan Murano
  gratis tune-up tips på en Cheva 350
  hur man skapar en trafikarbetet och underhåll log häfte
  Var kan jag köpa silikonfett?
  hur du tar bort text från en bil fönster
  Kia Sportage underhåll
  hur du tar bort färg med hjälp av en ångbåt
  Hur byter jag den bakre torkarbladet på en husvagn?
  hur man ändrar roters Honda Pilot
  hur du ändrar styret grepp på en Honda Ruckus