hur man byter en kyltermostaten i en 3.4l bilmotor

hur man byter en kyltermostaten i en 3.4l bilmotor

Dagens moderna värme-och kylsystem i fordon är nästan idiotsäker. Moderna kompositer i radiatorer och bättre lager och packningar i vattenpumpar göra för nästan störningsfri drift av våra fordon. Varje gång ett tag, måste vi serva våra kylsystem. Vanligtvis ett tecken på att vi måste fokusera vår uppmärksamhet på kylsystemet är temperaturmätare i våra fordon läsning för varmt eller för kallt. En bra plats att börja när detta sker är med termostaten

Du behöver:.
Skyddsglasögon.
Hink.
Skruvmejsel.
Hylsnyckel.
Socket.
Packning skrapan (spackel).
Ren trasa.
Termostat och packning.
Packning sealer (lim).
Anti-freeze/water (50/50 mix).


1.
Parkera fordonet på en hård plan yta. Ställ parkeringsbromsen och öppna huven. Plats huva stötta stången på plats. Låt motorn svalna.
2.
Tappa kylvätska. Sätt på dig skyddsglasögon. Placera en hink under fordonets front och under radiatorns avloppet pyskranen. Ta bort kylarlocket och öppna pyskranen och avlopp ca en till två liter kylvätska in i skopan. Stäng pyskranen.
3.
Bort termostaten. Följ upp kylarslangen från kylaren till motorn. Lossa slangklämman med en skruvmejsel tills slangen kan dras av montering den är ansluten till. Torka upp utspillt frostskyddsmedel med en trasa. Ta bort termostathuset genom att ta bort sina bultar med en sockel av rätt storlek och hylsnyckel. Lyft kåpan från sitt fäste plats genom att sätta press. Om det behövs, bända upp det försiktigt med skruvmejseln. Med huset bort, lyft termostaten ut med fingrarna.
4.
Byt termostaten. Skrapa den gamla packningen från huset och motorblocket med en packning skrapa eller spackelspade. Torka området rent med en trasa. Placera den nya termostaten på plats, ett tunt lager av packningen Sealer på båda sidor av packningen, placera packningen på plats och sätt tillbaka huset. Byt ut bultarna och dra åt med en hylsnyckel. Tryck kylarslangen tillbaka i position på bostadsmarknaden utlopp och dra åt klämman med hjälp av en skruvmejsel.
5.
Byt kylvätska. Fyll kylaren med kylarvätska. Starta motorn och slå på värmaren. Låt motorn når drifttemperatur och toppen av radiatorn med kylvätska. Sätt tillbaka kylarlocket. Ta bort hinken från under framsidan av bilen och avyttra kylvätska på ett godkänt sätt (typiskt Bildelsaffärer kassera det gratis). Stäng huven och stänga av motorn. Kontrollera igen kylvätskenivån efter att ha kört bil för första gången. Toppa med mera kylvätska, om det behövs.

Tips och varningar


 • Låt fordon svalna innan du tar bort kylarlocket om motorn är varm.
 • Om du får kylvätska i ögonen, skölj med rikligt med kallt vatten.


 • Relaterade artiklar


  torkarblad avlägsnande
  hur du lägger till automatisk transmissionsolja en Jeep Cherokee
  hur du tar bort fläckar och lukt från en headliner
  hur man rengör måla eller stänk från billack
  hur du tar bort tejpen från en bil spegel
  hur man beräknar en ring & pinion utväxling
  Hur man vet om din hjullager behöver bytas
  hur man byter strålkastarna på en Jeep Wrangler
  olika typer av olja tillsatser
  kan återställa strålkastare