hur ladda enheten luftkonditioneringen i en Jeep Cherokee

hur ladda enheten luftkonditioneringen i en Jeep Cherokee

Under den tid din Jeep Cherokee får luftkonditionering börjar blåsa varm luft, vilket är ett tecken på att enheten behöver laddas. Du kan välja att ta din Jeep Cherokee till en mekaniker att ladda enheten, dock kan detta vara ganska dyrt och tidsödande. Du kan köpa R134a köldmedium i en lokal autolagringen och göra processen att ladda enheten billigare och snabbare genom att göra jobbet själv. Följ några steg för att säkerställa en korrekt laddning av ditt system och dina Cherokee kommer snabbt att blåsa kall luft på nytt.

Du behöver:
bruksanvisning
. R134a köldmedium med kontakt slang.


1.
Låt Jeep Cherokee att svalna under minst 20 minuter innan du påbörjar något arbete under huven för att undvika eventuella brännskador.

2.
Hitta tjänsten beslag på värmepump. Den låg passning i sidled är på sugslangen som går från ackumulator till kompressorn. Den höga passning i sidled ligger på slangen som går från kompressorn till kondensorn. Se din Cherokee bruksanvisning för den exakta platsen om du är osäker.
3.
Montera ladda service slang och ventil till kan av köldmedium. Instruktioner finns också på sidan av köldmediet kan. R134a köldmedium kan köpas på alla lokala Biltema eller Wal-Mart.
4.
Vrid ventilen till läge. Detta kommer att punktera Locket på burken och släppa lite luft-och kylvätska. Stäng ventilen för att förhindra förlust av köldmedium.
5.
Anslut tjänsten slangen till låg-passning i sidled och se till att hålla burken upprätt.
6.
Starta Cherokee's motorn och vrid luftkonditioneringen inställningen till "hög". Öppna ventilen tjänsten slang, vilket gör att köldmediet ånga till värmepump. Glida in i Cherokee och kontrollera utsugningseffekt, du bör känna luften blir kallare. Du kan också be en annan person för att kontrollera luften medan du kontrollerar köldmediet kan.
7.
Fortsätt att ladda luftkonditioneringsenhet tills R134a kan är tom eller tills du känner att luften har nådde maximal kyla.
8.
Stäng slangen ventilen på R134a kan och stäng av motorn. Koppla bort kan från låg-passning i sidled och nära huven på Cherokee. Upprepa processen vid behov.


Relaterade artiklar


hur man byter en Cadillac CTS strålkastare
hur man polera keramiska beläggningar
tecken och symtom på ett felaktigt massa Luftflödesgivare
hur man byter en bils däck
olika typer av olja tillsatser
hur man kopplar en massa givare luftflöde
chevy malibu bensintank avlägsnande
Hur byter jag den bakre torkarbladet på en husvagn?
hur man byter olja i en ECOTEC-motorn
hur man använder kvävgas i bildäck