hur koppla bort batteriet från en bil med krockkuddar

hur koppla bort batteriet från en bil med krockkuddar

De flesta bilar idag kommer med krockkudde system för att upptäcka effekter och distribuera för att hålla dig och dina passagerare säker. Många bilar är utrustade med krockkuddar som inte kommer att påverkas (annat än som utlöser varningslampa) genom att koppla bort batteriet, men vissa kommer att behöva omprogrammeras. Bestäm vilken typ du har innan du kopplar bort batteriet-det kan inte vara värt det för dig att göra det själv om du också måste betala en mekaniker att programmera krockkudden

Du behöver:
Socket set.


1.
Parkera bilen på en plan yta och öppna huven.
2.
Använd en hylsnyckel för att lossa den fästmuttern på terminalen på batteriet som är monterad negativa inlägget på ditt batteri.
3.
Dra kabeln från negativa inlägget och vik kabeln ur vägen så att den kan inte oavsiktligt falla och komma i kontakt med batteriet inlägget (gör batteriet "live").

tips och varningar


 • Läs i manualen till din bil för att avgöra Om din bil måste ha krockkudde "reset" eller "omprogrammeras" efter att batteriet har kopplats ifrån. En "reset" kan utföras i hemmet med hjälp av anvisningarna i Resurs länk-allt du gör är under off varningslampan. Om din krockkudde måste vara "omprogrammeras", bör det göras av en professionell service butik
 • Vissa bilar måste ha sin krasch data i datorn styrmodulen omprogrammeras varje gång batteriet kopplas bort. -Det här är något du inte kan göra på egen hand och måste ha en professionell göra. Om detta inte omprogrammeras kommer din krockkudden systemet inte fungera i händelse av en olycka.


 • Relaterade artiklar


  Hur identifiera problem i en bil elsystem
  hur man ändrar en kabelstyrrullen
  hur du gör din bil längre
  hur man byter en massa givare luftflödet i en Ford Excursion
  hur man köper run flat däck
  hur man byter en drivrem på en Toyota 4-runner
  hur man får cigarettrök ut ur en bil luftkonditioneringen
  hur man rengör de inre skärmarna av en klassisk mustang
  hur man håller råttor från min bil
  diy släpvagnens ram