hur du tar bort beläggning fälg

hur du tar bort beläggning fälg

Det finns några olika typer av beläggningar som kan hittas på hjul, två av de vanligaste av dessa är en klarlack över själva metallen eller över färg. Vissa hjul har bara ett lager av färg och ingen klarlack. Om hjulen letar sliten eller om du bara vill ändra finish, strippa beläggningen bort av ett hjul är relativt enkel

Du behöver:.
Milt rengöringsmedel och vatten
Handdukar.
Färgborttagningsmedel.
Pensel.
Stålull.


1.
Lossa muttrarna på hjulen, höja sedan fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på pallbockar. Ta bort hjulen.
2.
Rengör hjulen med tvål och vatten. Du kan använda diskmedel eller något liknande Simple Green som har spätts ut med tio delar vatten.
3.
Ansök färgborttagningsmedel på ytan som du vill remsor. Färgborttagningsmedel levereras i en sprayflaska, och även i gelé form. Om det är spray form, då helt enkelt spraya på ytan. Om det är i gelé form, sedan borsta den på med en pensel i en riktning.
4.
Låt strippan att sjunka ner i färg för tio eller 15 minuter. Tyngre beläggningar kan ta längre tid.
5.
Torka av klarlack eller måla när det börjar bubbla. Använd gummihandskar, som färgborttagningsmedel är ganska frätande och kommer att bränna huden. Vid ihållande områden, använd en stålborste eller stålull för att ta bort beläggningen. Det kan ta flera pass med färgborttagningsmedel för att ta bort all färg och primer under färgen.
6.
Skölj hjulen ordentligt med en slang och torka dem med en ren , torr handduk. Måla hjulen i önskad färg.

tips och varningar


 • Medan sandblästring kommer att arbeta för band hjul, är detta inte det mest önskvärda metoden, eftersom det kan grop finishen på hjul som är gjorda av mjuka metaller.


 • Relaterade artiklar


  Hur berätta om en släpvagn är lager är dåliga
  hur man byter audi strålkastare
  hur man fixar en lägenhet på en 22 tums krom fälg
  hur du återvinner auto batterier
  Fördelarna med kväve i däck
  auto mattan rengöring med ånga
  hur man täcker brinner i bilklädseln
  alternativ till en lastbil säng matta
  hur man roterar & balans bildäck
  Hur man sköter om platser ponton vinyl