diy lättmetallfälgar renovering

diy lättmetallfälgar renovering

Hjulen på din bil eller lastbil är en av de mest märkbara aspekter av det. Även helt nya hjul ser bra ut, tar gärna på aluminiumfälgar ofta slog över tiden mot stötar mot trottoarkanter och kört i regn, snö och lera. Fordonsreparationslackering en uppsättning alu-fälgar, medan relativt tidskrävande, är en glädjande projekt som ska utföras på ett fordon och kan enkelt göras på en helg

saker du behöver

För att Refinish din alu-fälgar, behöver du ett par saker. Om hjulen sitter på bilen behöver du en domkraft och några pallbockar stödja fordonet medan du fordonsreparationslackering hjulen. Du behöver också en mängd olika sandpapper, från 120-till 400-grus, och färgborttagningsmedel. Att måla om dem, måste du sprit till prep hjulen för färg, primer, sprayfärg i valfri färg och en klarlack sprayfärg om du väljer att klarlack hjulen. För att skydda dig själv, bör du också ha gummihandskar och en respirator att bära för att undvika att andas in ångorna från färgen.

Strippa Gamla Slutför

När du har monterat verktygen för jobbet, börja med ta bort hjulen från fordon, om de används för tillfället. Höj fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på pallbockar. Om möjligt är det också klokt att ha däcken bort av en däckverkstad. Detta är inte nödvändigt, men om däcken är borta, kommer du inte behöva tejpen däcken och du kommer att få en bättre övergripande resultat. Tvätta fram-och baksidan av hjulen med vatten och mild tvål. Spraya på färgborttagningsmedel, eller om det är i gelé form, pensla på i en riktning med en pensel. Strip hjulen överallt där det finns en klarlack eller färg som du vill ta bort. När färgen och klarlack börjar bubbla, torka bort färg (se till att använda gummihandskar). Använd stålull för att avlägsna svåra områden. Denna process kan ta flera timmar per hjul, men desto bättre strippning jobbet är, desto bättre hjulen ser ut. När den gamla klarlack och måla avlägsnas, skölj hjulen med en slang och torka dem.

Måla Wheels

Nu är du redo att måla hjulen. Om du inte tagit bort däcken, tejp dem med maskeringstejp och tidningar att undvika måla dem. Om det finns några repor eller urgröpningar, fylla dem med Bondo. Blanda Bondo enligt anvisningarna på paketet och fylla i hålen med en mjuk plast spridare. Slipa Bondo med 120-och sedan 220-slippapper tills ytan ser ut och känns smidig. Torka hjulen mycket noggrant med sprit. Detta är en viktig aspekt av målning hjulen, så ta din tid och se till att hjulen är helt rena från olja och rester. Detta kommer att säkerställa bästa vidhäftning. Spraya på ett tunt lager grundfärg och låt den torka i en minut eller så. Applicera 3-4 tunga rockar, slipning mellan skikten med 220-slippapper. Låt primern torka i minst ett par timmar och upprepa processen med färgen sprayfärg. När du har sprutats på färg, sand hjulen med 220-slippapper och sedan 400-slippapper. Om du har valt att klarlack hjulen, spraya på tre eller fyra lager klart.


Relaterade artiklar


ram instruktioner för motorcykel polering
hur man kan förebygga inne bilfönster från isbildning upp
hur man får ett bostadsområde parkeringstillstånd
hur du ställer Holley skruvar flygbränsle
hur man byter batteri kablar i en F150
hur du tar bort remskivan från en taurus generator
lägger jag snökedjor på framhjulen eller bakhjulen?
hur man klä en stol med hog ringar
bilmotor delar beskrivning
hur man byter en Jeep Wrangler Serpentine belt