bil polering metoder

bil polering metoder

Det finns många olika bil polering metoder och produkter. Du kan välja hand polering eller maskin polering baserat på de använda produkterna och tillståndet för färg eller klarlack på bilen. Välj produkter som är minst slipande för den mängd polera bilen kräver. Om en mer nötande produkt väljs, följ upp med en mindre slipande produkt för att förbättra utseendet på upploppet efter vaxning

Hand polera

Hand polering är det billigaste sättet att polera en bil. Denna metod har också de minst risken för skador på finish på bilen. Hand polering tar längre tid än maskin polering. Måste dock en slutlig hand polering följa maskin polering för att avlägsna virvlar vänster av de roterande huvudet på maskinen. Använd en mikrofiberduk som inte lämnar ludd på den slutliga finishen och kan tvättas för återanvändning.

Maskin polering

Machine polering använder antingen en dubbelverkande polermaskin eller roterande buffert. En dubbelverkande buffert är bra för en oerfaren person. Det sparar tid och gör ett bra jobb med att polera finish på bilen. Det finns mycket lite risk för skada på färgen eller klarlack finish. En roterande polermaskin kräver skicklighet att använda korrekt utan att skada lacken. Om den används felaktigt, kan verktyget orsaka brännskador i färgen, att djupa virvlar som är svåra eller omöjliga ta bort, eller det kan ta bort för mycket färg. Ett roterande verktyg som används på plast områden kan orsaka att plasten smälter.

Produkter

Det finns en mängd olika produkter för att putsa en bil. Klistra in eller flytande kristaller innehåller slipmedel att ta bort fina repor och nivå färgen eller klarlack finish. Föreningen är också till hjälp att ta bort fläckar från buggar, sav och väg grime. Sammansatta produkter är mycket nötande, så var försiktig när du använder en maskin polerare. Du riskerar ta bort all klarlack eller måla och orsakar mycket skada ytbehandlingen på din bil. />
Klistra in eller flytande vax ger en tydlig skyddande lager för att färgen på din bil. Detta skyddande lager hjälper till att stöta bort insekter, tjära och sot. Vax produkter finns att torka snabbt eller kräver tid att torka på bilen innan polering bort överskottet. Välj produkter baserade på anvisningarna på etiketten och den valda metoden för polering tillsammans med den typ och ålder av färg eller klarlack finish.


Relaterade artiklar


hur du tar bort vårdagjämningen nackstöd
hur man rengör upp ett bilbatteri läcka
hur man håller min rätt lufttryck i däcken vid kallt väder
DIY: akterspegeln sparare
hur man byter tändningslås på en Ford Taurus
hur man målar vinyl på bilinredningar
Hur motorolja viskositet varierar med temperaturen?
hur man sätter nya bromsar på en Cheva banbrytande
Hur identifiera problem med bilen: främre finslipning
hur man byter bromsbelägg på en Hyundai Santa Fe