metoder för att förhindra rost på en ljuddämpare

metoder för att förhindra rost på en ljuddämpare

Bilens ljuddämpare är en av de mest utsatta delarna på bilen. Det är nära marken, där det blir täckt av fukt, lera och smuts. Om rost former och inte stoppas kommer det korrodera ljuddämparens metall, och hela avgassystemet kan behöva bytas ut, vilket kan bli dyrt, beroende på fordonet. Med lite förebyggande underhåll ändå, ljuddämpare och avgassystem rost kan förhindras

Orsaker till Rust

Rust uppstår på en bil eller lastbil ljuddämpare när fukt fastnar på ytan av metallen av lera och smuts eller när det är fuktigt får stanna på toppen av metall där det så småningom kan orsaka korrosion på materialet. I områden med kalla, snörika vintrar, är salt ofta används på vägar för att bekämpa is och snö. Om saltet hamnar på ett fordons avgassystem, kan den orsaka korrosion. Många avgassystem, särskilt eftermarknaden prestanda avgaser, är tillverkade av rostfritt stål, som är mer resistent mot rost än vanliga stål. Men inte ens rostfritt stål rosta så småningom.

Rengöra och underhålla ljuddämparen

Ett sätt att avvärja rost är att regelbundet rengöra ljuddämparen med ett avfettningsmedel eller ett milt rengöringsmedel. Höj den bakre delen av bilen så att du har tillgång till ljuddämparen. Skölj bort smuts med en slang och vatten. Spraya på dammsugaren om det är i en sprayflaska eller doppa en trasa i en hink med vatten och tvätta ljuddämparen. Se till att rengöra runt ljuddämparen svetsar och alla klämmor ljuddämpare som håller avgaserna tillsammans. När det är rent, torka den noga med en ren, torr trasa. Gör detta så ofta som möjligt att upprätthålla en rostfria avgassystem.

Måla Ljuddämpare

annat sätt att förhindra rost från att utvecklas på din ljuddämpare och avgassystem är att spraymåla den. På grund av de höga temperaturer som avgassystem producerar kommer regelbundna sprayfärg inte följa halsdukar när de värms upp och helt enkelt kommer att bränna bort. Använd hög temperatur sidhuvudet eller ens grill måla istället. Hissa upp bilen och placera den på pallbockar. Tejpen något nära avgasröret som du inte vill målade. Rengör ljuddämpare med tvål och vatten och torka det med sprit. Spray 3-4 skikt av hög temperatur färg på ljuddämpare och avgassystem. Se till att alla svetsar i avgaserna också få målade.


Relaterade artiklar


hur kontrollerna av generatoreffekt på en GM
hur man använder kvävgas i bildäck
Audi A8 handskfacket bort
hur du tar bort en ford explorer ledig hållare
hur man rengör och polera krom ringar
hur man installerar motorkuddar om GM-produkter
hur du återställer oljenivån med OnStar
hur till återvinna knappar från en läsk spill på bilens VVS och kontroller radio
hur man ansluter en ljuddämpare till ett rör
vård för hjul aluminiumlegering