kommer vatten fungerar som en motor kylvätska?

kommer vatten fungerar som en motor kylvätska?

Många människor väljer att använda vatten istället för motorns kylvätska i sina fordon. Du kan använda vattnet som kylmedel, i synnerhet i en knipa, men det finns fördelar med att använda en kemisk Motorkylvätskans

Winter

kylvätska inte fryser. Om du använder vatten som kylmedel på vintern fryser och skada din motor, kylare och vattenpump. Du bör endast använda vatten vid temperaturer över fryspunkten.

Sommar

Vatten kokar vid ca 100 grader. Motorns kylvätska har en mycket högre kokpunkt. Den klarar mycket högre temperaturer. Använd inte vatten på långa bilresor eller eller vid ovanligt höga temperaturer, eftersom det kan låta bilen överhettas.

Korrosion

Vatten har kemikalier i det, som mineraler och salter, som kan orsaka korrosion. Kommersiella kylmedel har ingredienser som hindrar korrosion och smörja ditt kylsystem.

Använder vatten

Om du väljer att använda vatten istället för kylvätska du behöver för att följa bilens temperatur och graden av vatten i behållaren. Du kommer också att behöva tömma ut vattnet om utomhustemperaturen komma nära fryspunkten.

Kostnadseffektivitet

Många människor använder vattnet som en kylvätska eftersom mycket billigare än kommersiella köldmedier. Dess viktigt att beakta de långsiktiga kostnaderna, såsom motor reparation och korrosion, när de avgör vilka som ska användas.


Relaterade artiklar


hur du tar bort remskivan från en taurus generator
hur man återställer en Volvo ljus kontrollera motorns
hur du kontrollerar dina däck
hur ändrar luftfiltret i en Ford Focus
Hur berätta om en startmotorn fungerar?
hur ofta bör du byta transmissionsolja?
hur man rengör gas fläckar från billack
hur man hittar ett antal automatisk del
chevy Kobolt underhåll
hur man målar vinyl på bilinredningar