hur man spola en manuell växellåda

hur man spola en manuell växellåda

Utföra rutinunderhåll på ditt eget fordon är viktigt. Inte nog med att lära dig mer om hur ditt fordon fungerar och det bästa sättet att ta hand om det, men du också lära dig att spara pengar med gör-det-själv-reparationer. De flesta fordonstillverkare tyder ersätter din transmissionsolja åtminstone var 40. 000 till 100. 000 miles. Rodnad din sändning, innan du byter vätskan, kommer att bidra till motor gunk och öka din överföring liv. Manuella växellådor är något annorlunda än automatiska växellådor, men spolning var och är enkel och snabb.

Du behöver:
Hylsnyckel med justerbara uttag
. Jack med 4 pallbockar.
Töm pannan (måste inneha minst 4 liter).
Överföring filler handpump.
Sea Foam Trans Tune.
Transmissionsolja.


1.
Höj fordonet med en domkraft och placera den ordentligt på pallbockar.
2.
Place överföring dräneringstråget under sändningen under fordonet.
3.
Ta bort pluggen överföring rinna längst ner av överföringen med hylsnyckel. Låt transmissionsolja till fullo rinna ner i tråget.
4.
Ta överföring pluggen som sitter på sidan av överföringen med hylsnyckel. Sätt den öppna änden av överföringen filler handpumpen i transmissions pluggen öppning.
5.
Häll en halv burk Sea Foam Trans Tune (finns på lokal Bildelsaffärer) i överföring filler behållaren och låt den gå genom överföring. Vänta flera minuter innan vätskan att helt rinna ner i tråget.
6.
tillbaka och dra ut kontakten överföring rinna tillbaka i position på transmissionen med hylsnyckel. Dra inte åt.
7.
Använd handpumpen att hälla i angiven mängd nya transmissionsolja i växellådan. Se ditt fordon bruksanvisningen för visst sändningsområde klass och belopp. Alla fordon är olika. Tillbaka och dra åt överföring pluggen med hylsnyckel.
8.
Sänk fordonet då tar det för en provtur. Kontrollera överföring pluggar för läckor. Om läckage uppenbara, använd en ren trasa affär att känna längs överföring för att hitta var det kommer ifrån. Ibland avloppet eller pluggen kommer att läcka. Om kontakten läcka, kommer det att behöva skärpas ytterligare eller ersättas.


Relaterade artiklar


hur man upptäcker försvinner kylvätska
det bästa sättet att ta bort bakluckan på en Ford F-150
Hur man använder en domkraft när den ersätter kulleder
hur man byter jaguar främre bromsbelägg
hur du ändrar gasfiltret på en Oldsmobile bravada
hur du tar bort en Ford torkararmen
hur man gör en glasfiber golvbräda
hur du tar bort en arm toyota torkarblad
Vilka är orsakerna till att en scoring bromsrotortemperatur?
hur man kan öka bilens liv