hemlagad silikonpackningar

hemlagad silikonpackningar

Ett förargliga problem när reparera bilar och andra maskiner är vad man ska göra åt försämrats packningar om ersättare inte finns tillgängliga. Förr i tiden var det oftast nödvändigt att hand-cut en egen packning av kork-material, men nu rumstemperatur vulkanisering (RTV) silikon erbjuder ett bekvämt alternativ. Typiska applikationer skapa egna, hemgjorda silikon packningar för oljetråg, termostathus, vattenpumpar och kastruller transmission. I många fall kan en hemmagjord silikon packning ger överlägsna prestanda jämfört med traditionell gummi, kork eller packningar papper.

Du behöver:
Soap
. Vatten.
Svamp.
Orbital buffert.
Polermedel.
Luddfri handduk.

val av material

Olika tillverkare producera RTV silikon packning beslutsfattare i olika färger. Med vissa tillverkare, färgen är strikt kosmetiska (t. ex. genom att rensa silikon för att reparera elektriska ledningar och fönster och blå silikon för att göra packningar för termostat höljen). Vissa tillverkare använder färgkodning (rött eller koppar) för att ange speciella, höga temperaturer silikon för användning i packningar för varma komponenter såsom avgasgrenrör. Undvik RTV-2 Silikon, som är en process i två delar avsedda för att skapa formar, inte packningar.

Beredning och användning

För att använda, först ta bort den gamla packningen genom skrapning eller med hjälp av en kemisk packning remover. De ytor som ska sammanfogas måste vara helt rena, torra och fria från olja och fett. Använd lämpligt RTV silikon (vanlig eller hög kroppstemperatur), dra en pärla om 1/8-tums bred på en av ytorna. Efter att ha torkat bort överflödigt silikon, vänta ungefär fem minuter, tills limmet utvecklar ett ljus "hud. "Då anpassa och styrman delar. . Inte övermoment bultar när du är klar, rensa bort eventuella överskott Innan fordonet, låt silikon helt set och bota natten (ungefär sex till 12 timmar)

potentiella problem RTV silikoner rekommenderas inte för användning i områden i direkt kontakt med bensin. Använd högtemperatursilikon för delar som körs varma. hård åtdragning bultar kan trycka ut silikonet och orsaka läckage. inte overapply silikon eftersom överskott kan utsöndras i inre delar .


Relaterade artiklar


olika delar av en distributör
hur man återställer olja livet på GM fordon
Honda Acura bromsrotortemperatur avlägsnande
hur reparera glasfiber sprickor i en bil
Kan jag sätta vax på min bil Windows?
hemlagad tvätta vinter vindruta
hur man byter en spegel bil backspeglar
hur man lufta slavcylinder på en Honda Accord
hur man återställer en Volvo ljus kontrollera motorns
det bästa sättet att inte blanda ihop trådarna fördelarlocket