hemlagad avfettningsmedel på bilmotorer

hemlagad avfettningsmedel på bilmotorer

Med tiden bilmotorer bli fet och smutsig. Det kommer bara med territoriet. Även den renaste, blankaste bilar på gatan kan vara elaka under huven. Det finns många motor avfettningsmedel finns i butiker som kommer att arbeta för att rensa upp en motor, men det finns ett par alternativ för att göra ditt eget hemma som kommer att vara billigare och fungerar lika bra

Fotogen avfettningsmedel

Använd fotogen eller diesel som bas för ett avfettningsmedel som fungerar bra för att lossa fett och smuts från bilens motor, enligt TotalMotorcycle. com.

Få en 1-gallon kanna och se till att den är väl rengjord ut och sköljas med vatten. Lägg till en kvarts gallon fotogen eller diesel för att kannan och häll i 1 /4 kopp flytande diskmedel. Fyll i resten av kannan med vatten och försegla kannan ordentligt.

Skaka kannan att kombinera innehållet, bilda din motor avfettningsmedel. Som ni kanske förstår, inte blanda petroleumprodukter och vatten inte bra, men en god shake precis innan användning kommer emulgera ingredienser tillräckligt länge för detta projekt. Häll avfettningsmedel på smutsiga motordelar och låt den ligga i blöt en stund. Använd en pensel delar att skrubba motorn och titta på fett och smuts börja tvätta bort. När motorn verkar vara ren, skölj av motorn med rent vatten från en tillbringare eller slangen.

Mild avfettning

Om du någonsin undrat hur tvättmedel lyckas få ut några av dem mat fläckar på din tröja, Tänk bara på vad är det som färgning. I många fall oljor och fett i maten är de delar av maten som orsakar fläckar på kläderna. Tillämpa ett avfettningsmedel i form av tvättmedel är hur man får fläckarna ut.

Tvättmedel kan också avfetta en bilmotor, enligt Frugalicity. com. Denna billiga och säkra åtgärda gör att du kan skrubba bort envisa fett och uppbyggd under bilens huva.

Lös 1 /4 kopp i pulverform tvättmedel i en 1-gallon kanna full med varmt vatten. Fukta en svamp i lösningen och skrubba fett bort av de områden i motorn som behöver rengöras. Upprepa proceduren så många gånger som nödvändigt att ta bort allt fett.

Skölj motorn noggrant med rent vatten efter du är klar och kasta eventuella rester i kannan. Denna blandning bör inte förvaras. Kassera återstående avfettningsmedel genom att hälla ner ett avlopp. Denna milda lösning kommer inte att skada ledningarna.


Relaterade artiklar


hur de ska rikta strålkastare
hur man byter vindrutetorkare billigt
hur man underhåller och förlänga livslängden på bilens däck
hur man återställer motorn meddelanden på ett Cadillac DeVille
instruktioner för att ändra bromsbelägg på en Chevrolet Avalanche
hur man fixar en bränsleledning frysa
hur man byter en förlorad tändningsnyckeln
hur man får märkpenna ur bilklädslar
hur du tar bort kylaren i en jeep
Vad skulle orsaka bak skruvfjädrar att bryta?