hemlagad auto glasrengöringsmedel

hemlagad auto glasrengöringsmedel

Det är viktigt att hålla bilen i toppskick körförhållanden, och det är också viktigt att ditt fordon ser bra ut. Auto glas är en viktig del av fordon och bör rengöras regelbundet för att undvika att bli en säkerhetsrisk. Det finns massor av produkter på marknaden som är effektiva i rengöring bil glas inklusive hemgjord produkter. Hemlagad glas rengöringsmedel är oftast billigare än massproducerade linsvätskor, och används i stor utsträckning

Förberedelser

Tvätta auto glas först med tvål och vatten. Du bör rengöra hela bilen på samma gång. Om du bara tvättar vindrutan, du riskerar nedsmutsning andra delar av bilen på grund av spill från rengöringslösning.

Ammoniaklösning

Blanda 1 /2 kopp med diskmedel ammoniak till en halvliter 70 procent isopropyl alkohol (gnugga alkohol), en liter vatten och 1 msk diskmedel. Du kan lägga till denna lösning till en tom sprayflaska och rengöra din auto glas insidan och utsidan. Ett annat alternativ du kan prova är att lägga till lika delar av tvättsprit, ammoniak och vatten för att rengöra din auto glas, är denna lösning anses effektiva för användarna att eliminera streak.

Vinäger, gnugga alkohol och vatten lösning

Kombinera filtrerat vatten, äppelcidervinäger och 70 procent tvättsprit koncentration och blanda samman ingredienserna. Denna lösning kan läggas till en sprayflaska och sedan sprutade på ditt glas att rengöra. Det inte bara rengör ditt glas, men lämnar bilen med en strimma fri utseende.

Torkning

Torka bilen glas efter rengöring med en mjuk handduk, kirurgiskt handduk eller en bit tyg, kommer någon av dessa produkter gör ett bra jobb torkning ditt fordon. En del människor föredrar att använda kirurgiska handdukar eftersom de inte lämnar några ludd på glaset, och de är mycket absorberande. Använda mikrofiber för att torka glas, rengör din bil utan ludd, och fungerar som en buffert agent som ger glans plus tar bort alla kvarvarande rester. Det är dock inte lika absorberande som handdukar, och en del användare föredrar att torka med en handduk först följt av microfiber material.

Tips

Det är viktigt att inte rengöra bilen i direkt solljus, och inte städa när vindrutan är varm. Märk din rengöringsmedel, och förvara den på ett säkert område, produkter som ammoniak är brandfarligt så det är viktigt att iaktta försiktighet.


Relaterade artiklar


hur man byter volvo bromsbelägg fram skiva
hur man byter batteri på en KTM motorcykel
hur man rengör de inre skärmarna av en klassisk mustang
hur man ändrar bromsbelägg på en Hyundai Tiburon
hur du tar bort auto linda
hur man installerar en bränslepump på en ford Windstar
hur man ansluter en motorcykel däck
hur man byter bromsbelägg på en Honda Odyssey ex
hur ren trasa platser i en jeep
hur injektorn drivrutinsmodulerna verk