ford focus Serpentine belt avlägsnande

ford focus Serpentine belt avlägsnande

Ford Motor Co rekommenderar Serpentine belt på en Ford Focus inspekteras och bytas ut vid behov, var 30. 000 miles. Medan bälten upp till fem gånger så länge i de rätta förutsättningarna, inspekterar den regelbundet bara vettigt. Om du behöver ändra det, plocka upp en kvalitets ersättning bälte på en Biltema eller din lokala Ford-återförsäljare

Inspektion

Vid byte av bälte, är det bäst att bära skyddsglasögon och inte arbeta på fordonet tills motorn har svalnat. Med detta i åtanke, öppna motorhuven och använd en ficklampa för att titta på bältet på flera ställen. Kontrollera om kanterna på bältet är utsliten är den räfflade sidan sprickbildning eller glasering och om någon av revbenen har bitarna. Om du ser något av dessa tecken är det dags att byta remmen.

slitna kanter kan vara ett tecken på remskiva skador. Om du ser fransar på bandet, titta på alla remskivor se till att inga ha ett nick eller burr i ansiktet. Om man gör det, byta ut drevet när du har bältet av.

borttagning

Se till att du vet vägen på bältet innan du tar bort det. Det bör finnas en bältet diagram tryckt på en klisterlapp under huven. Om det inte finns, skissa på ett diagram för senare användning.

En remspännaren är ett verktyg för att låta dig enkelt släppa trycket från Serpentine remspännaren. Om du planerar att göra jobbet mer än en gång, få verktyget. Om du inte har en och bryr sig inte att köpa en, kan du använda en smal 3/8-tums eller 1/2--inch hylsnyckel, beroende på vilket år och konfiguration av ditt fokus. Använda hylsnyckel avsevärt ökar dina chanser för busted knogar eller ett brutet spännare, så var försiktig om du använder den här metoden.

När du släpper spänningen från bältet, kan du nå ner med andra handen och glida bort den spännaren. Låt sträckaren återgår till sitt naturliga läge och ta bort bältet från den andra remskivor för hand.

Ersätter

När du har den gamla remmen av, rutt den nya runt alla men spännaren. Du kan behöva gå under Focus för att få den över veven trissa och sedan komma tillbaka på det från motorn väl att avsluta routing. När det är runt alla remskivor utom sträckaren, dubbelkolla dirigering diagrammet för att se den är korrekt. Felaktiga vägval kommer antingen hindra dig från att få den över spännaren, eller ännu värre, knäppa bältet och eventuellt komponenter skada motorn när du startar Focus.

Efter att du har det installerat, vrid runt motorn en gång och kontrollera att bältet se till att det rör sig korrekt via remskivor. Gör detta genom att vrida tändningsnyckeln för att starta bara tillräckligt länge för motorn att veva en gång och sedan vrida nyckeln tillbaka till OFF position snabbt.


Relaterade artiklar


Hur du tar repor ur klarlack billack
bil måla scratch reparationsinstruktioner
krom emblem bil installationen
hur man installerar en kvicksilver sobel termostat
hur man målar en metall stötfångare
hur man byter ett däck Jeep Liberty
hur avkoda däckstorlek
ford focus Serpentine belt avlägsnande
hur man roterar & balans bildäck
Definitionen av turboladdarens